Doft och smak

Nu inleder jag meny Orange

| 3 kommentarer

Nu kan jag inte hålla mig! Nu inleder jag Meny Orange! Orange är temat å ikväll kommer första förätten. Hade tänkte laga till allt i Meny Orange och presentera allt på en och samma gång…men så blir inte fallet nu. Sparkar igång med en pumpapuré toppad med fräst pilgrimsmussla. Enkelt så de förslår, men guda gott!

Pumpapuré

1 liten butternut squash pumpa
smör att steka i
1 st krossad Bird Eye chilifrukt från Herbaria
en skvätt grädde
salt
svartpeppar

 

Skär din pumpa mitt i tu, ta vara på pumpakärnorna och rosta dem om du vill. Jag gjorde de inte. Jag tog ut kärnorna och ”skägget” med en sked. Sedan skar jag pumpan i tärningar och stekte den på lagom värme, säkert en halvtimma, du kan ugnsbaka den lika gärna. Strö även över din krossade chilifrukt. När pumpan känns mjuk, så använde jag mig av en potatis stöt och mosade den, pyttsade i lite grädde och lät de koka en stund till. Sedan passerade jag pureén genom en sil för att få den så slät och fin som möjligt. Smaka av med salt och lite nymalen svartpeppar. Låt sjuda ihop.

Pureén blev sjukt god! Bra drag i den där lilla torkade Bird Eye chilin må jag säga! Jag använde bara en & de blev perfekt! Den här pureén funkar nog bra till både de ena och andra. Den torkade Birdeye Chilin har jag köpt från Ninasmat 

3 kommentarer

  1. Pingback: Herbarias Hot′n Spicy | Doft och smak

  2. Pingback: Meny orange med Matias Zakrisson

  3. Pingback: Nu inleder jag meny Orange

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.