Doft och smak

Äggpastej

| Inga kommentarer

Ha ha ha jag vad ska man kalla de för nått. Äggpastej blir väl bra! Kikade och fann detta recept i en ny kokbok, men kommer nästa gång tweaka till det! Ja så man inte får spread utan att de vill hålla ihop och bli snygga skivor/tårtbitar av äggpastejen. Denna ”rätt” påminner väldigt mycket om en äggcreme jag gjort förut, bara att denna va mycket tjusigare i sitt utförande (tack för inspiration Anna Bergenström) även om jag inte lyckades hitta av Bulls Eys så att säga!

 

Du behöver:

Koka 5 ägg och skala dem medans de iallafall är ljumna
lite smör
salt
några drag på svartpepparkvarnen
creme fraiche, åtminståne 1 dl

hackad rödlök
hackad gräslök
stenbitsrom

Lägg ägg ha ha ha visst va de lite kul skrivit,  de skalade äggen i en foodprocessor tillsammans med smör, lite salt och svartpeppar, kör tills du har en kräm. Addera creme fraichen och de är här jag kommer tweaka nästa gång! Då kommer jag addera 1 gelatinblad! Sprid sedan ut äggcremen på en mindre tallrik/assiett. Klä med gladpack, låt vila någon timma i kylskåp. Tag av plasten och garnera med hackad rödlök, hackad gräslök samt stenbitsrom.

Gott på macka som de är, men säkerligen gott till matjesill!  Som en del av en lättlunch! Man känner verkligen äggsmaken och de är för att man ska va lätt på handen vid svartpeppringen ha ha så heter de nog inte men de funkar här på min blogg!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.