Doft och smak

Pastakuddar med getostfyllning i smör och salvia

| Inga kommentarer

Nu blev de vegetariskt!

Har lånat mor och fars pastamaskin, första gången jag gjorde pasta hade vi pasta på torka både här och där. Men idag nu ikväll gjorde jag getostfyllda ravioli. Du kan givetvis fylla dina pastakuddar med vad du vill. Men jag diggar getost, så jag valde de! Kommer nästa gång göra kuddar med laxfyllning och istället för att låta pastakuddarna glida ned i salvia-smör ska jag låta dem gå ned i en tunn bechamelsås. De tror jag på!

Pastadegs recept

5 dl mjöl gärna Durumvete (ger en gulare pasta än med vetemjöl)
2 msk olivolja
5 ägg
salt

Gjorde som receptet sa! Gör en mjölhög och i den högen gör du en grop dit du kläcker äggen. Nästa gång kommer jag bara ta äggulorna tror jag. Vispa med en gaffel ihop till en deg, du kommer säkerligen behöva mer mjöl…för de behövde jag! De är ett kladdigt jobb men någon måste göra det, så se till om du är själv att ha tex mjölpåsen öppen. Jobba med pastadegen tills den inte längre är kladdig. Låt den sedan vila i en plastpåse i minst 30 minuter i kylen.

 

Ta fram pastamaskinen och skruva fast den på lämlig arbetsbänk. Strö lite mjöl på maskinen, tag ut din deg och knåda den mer. Kan behövas mer mjöl. Degen ska vara ordentligt beströdd med mjöl innan du kör den genom maskinen. Valsa din pastadeg flera gånger och vrid sedan ihop valsarna så att din deg blir tunnare för varje valsning.
Skär av din deg i lämliga ark, annars blir den rejält lång! Ta ca 1 msk getost och lägg den med jämna mellanrum. Stryk sedan vatten runt din fyllning. Ja ända ut mot kanterna. Vattnet funkar som lim när du lägger på andra pasta arket ovanpå. Börja pressa/trycka till degen runt om din fyllning! Se till att ingen luft stannar kvar. Om luft = trist! Om du har luft i din fyllning så kommer den spricka gå sönt i kokningen. Så va noga! Låt sedan kuddarna vila i ca femton minuter. Mina kuddar hade kunnat varit lite tunnare, men man lär så länge man lever!

Koka upp rejält med vatten och salta vattnet rejält! Lägg i några pastakuddar åt gången och koka 2 – 3 minuter beroende på hur tjock din pastadeg är. Smält smör i en stekpanna och lägg i några salviablad, glömde men en pure på vitlök hade varit gott i. När din pasta är färdigt kokt så låter du den rinna av först och sedan låter du den slinka ned i de salviakryddade smöret.

Lägg upp, servera gärna med lant bröd som en del av en Italiensk måltid.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.