Doft och smak

Pastasås med svamp

| 1 kommentar

Den godaste svamp pastasås jag ätit va nog den jag åt tillsammans med min familj på en gammal resturang som tyvärr inte finns längre i Umeå vid namn Rådhuskällaren . Så ikväll försökte jag göra min egna svampsås till pasta, de gick väl sådär. Ska ”absoplut”  jobba vidare med den, mer vätska och mer smak ska i. Nästa gång skall jag laborera och dra i lite tryffelolja. Vill få fram mer svampsmak! Jag använde mig av torkad svamp, en blandning som jag köpt som innehöll bla rödgul trumpetsvamp, kantareller, men nästa gång skall jag försöka köpa färska svampar och laga den på. Lite för feg för att plocka själv. Kan tyvärr inget om svamp! Visst de finns ju kurser…kanske något att ta tag i!?

Mitt recept eller recept, de jag hade i!

10 gram torkad blandsvamp som jag blötlade i vatten, ca 30 minuter
1 hackad bananschalottenlök, tycker du de ser ut att bli mycket lök, ta mindre!
Smör att steka lök och svamp i
salt & svartpeppar
grädde
lite Herbaria Tryffellycka, tog nog i för lite av den! Den luktar så gott…å lite rädd att överdosera. Men jag kunde lätt pudrat över mer av den!
Samt lite såsmjöl att reda med. Blir de för stabbigt, späd med lite lite svamp blötläggningsvätska.

Så här blev mitt resultat! Lite för lite sås som ni ser! Gr gr gr…och lite för lite smak. Nästa gång ska jag mixtra och tippa i en droppe eller 2 av Cognac!

Herbarias Tryffellycka har jag köpt hos Ninasmat 

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.