Doft och smak

CasaPermantos Scotch Bonnet hot sauce, den gula flaskan

| Inga kommentarer

CasaPermanto är något som en Svensk hotsauce tillverkare. Fick en specialare av Christian & the 2120:s för ett bra tag sedan. De är en Svensk rockgrupp som har sin egna hotsauce med sig ut på sina spelningar. Rätt ball merchandise! Egen hotsauce! Den är framtagen av Stefan/CasaPermanto. Den va grymt stark tycker jag, ev kommer recension på den med. Vet nästan inte hur jag ska använda den. Kan bli kamben, kan bli pulledpork vi får se!

Talat en hel del på Facebook med Stefan själv. Så nu håller jag på testa mig igenom CasaPermantos olika hotsauces! Den här gula flaskan är fylld med fruktig Scotch Bonnet chili å de va något verkligen något för mig!

Hur ska jag beskriva den nu då?  Tropisk kick! Jag tänkte på frukt direkt när jag skruvade av korken på flaskan. Den innehåller chili, ananas och mynta och den passar till fisk och kyckling skriver Stefan på sin hemsida, men även till grillade grönsaker och stekt eller grillat kött. God och lagom het smakförstärkare till dressing och marinad! Kan bara hålla med. Marinerat fisk som första try-out. Funkade kanon, här kan ni se mitt recept.

Den är stark utan att tungan trillar av å de gillar jag. Liten trevlig hetta, precis lagom. Den är söt, den är fruktig och den smakar jättegott. Angenäm smak och hetta. Fräsch!  Är övertygad att chilifolk tycker den är mesig! Men själv så tycker jag de gått troll i hela chilisås världen! Snart hittar de nog någon chiliplanta som är värre än Bhut Jolokia, ha ha å då ska alla äta den! Som värsta mandomsprovet, klarar du de här på burgarn då är du en riktig man attityd.

Missförstå mig nu inte! Jag gillar stark mat, men med måtta! När jag får svårt att andas då har de gått för långt, iallafall för mig. Denna sås rekomenderar jag till alla som vill börja använda mer chilisås i sin matlagning och vågar testa annat än tex Tabasco i sin matlagning.
Har inge besökare på intåg annars hade de blivit quesedillas fyllda ost och champinjoner och en rejäl klick med denna fruktiga hot sauce! Pulledpork och denna! Stekta kycklingfileer med stänk av denna sås, skaldjurssallad och en vinegrett gjord på denna Scotch Bonnet hotsauce tror jag kan bli kanon! Å nu kom jag på en till maträtt jag måste göra någondag, fishtacos å då kommer den glänsa! Kanske man kan försöka ge sig på och göra en drink och tippa i lite av den!? Den här flaskan kommer inte bli långvarig i mitt kylskåp! Den kommer lätt användas upp! Rekomenderas varmt!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.