Doft och smak

Glaserad torskrygg med grönsaker

| 2 kommentarer

Mitt egna hittepårecept, skapat en tråkig Söndag! Nåväl här kommer de! Mexico möter Asien! Jag tycker de blev riktigt gott!

Alltså jag tog fram en bit torskrygg som jag sedan glaserade med Permantos hot sauce. En sås gjord på bla Scotch Bonnet chili, mynta och ananas.

I ett kärl blanda ihop lite salt, olivolja och CasaPermantos Scotch Bonnet sås. Med i hotsaucen ingår även agavesirap, vitlök mm. Sötma från frukten och lite hetta från chilisåsen. De torde funka bra till fisken!

Låt torskryggen marinera minst i en timme, under lock i kyl. Värm upp ugnen till 150 grader. Ta sedan ut torsken, torka av lite och hetta upp en grillpanna. Dra över lite vitpeppar. Grilla torsken någon minut/sida och lägg sedan torskryggen på ett bleck pensla på lite mer Permanto hot sauce och låt gå i ugnen i ca 10 minuter, på låg temp
ca 140 grader, ta sedan ut och låt vila 5 minuter innan servering.

Hyvla morötter tunnt, strimla vårlök och paprika och rödlök, champinjoner. Hetta upp en wok eller stekpanna, i med rapsolja och stek grönsakerna hastigt. Tillsätt lite av din hopknåpade woksås, blanda runt så att alla grönsaker blir inglansade av såsen.

Woksås till fisk o skaldjur

3 msk färskpressad apelsinsaft
3 msk vinäger
3 msk soja gärna ljus!
1 tsk socker

Så här gör du:

Blanda vinäger, soja, socker och apelsinsaft. Värm upp olja i en wok.
Hetta upp såsen snabbt i woken.Red med ytterst lite maizenamjöl så du får till en lite simmig konsistens. Montera på tallrik, börja med grönsakerna, rikligt med grönsaker, lägg sedan torsken ovanpå och servera med ris och extra hot sauce i sked om du vill.

Kommer lätt göra de här igen, kanske byta ut torsken mot räkor och bläckfisk. Bläckfisk är jag svag för!

 

2 kommentarer

  1. Pingback: Nytt bloggrecept med Permanto Hot Sauce! | Casa Permanto

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.