Doft och smak

Porterstekta eller egentligen är de kokta lövbiffs roulader

| Inga kommentarer

Nu lagar jag till något jag aldrig förut tillagat. Riktig husmans blir de ikväll! Roulader eller rullader om ni så vill. Rätt enkel rätt som när den väl är ihopsatt sköter sig själv! Känns som en bortglömd maträtt. En sån där maträtt som mormödrar och farmorare brukar stå och laga till. Vet inte om jag hade för bråttom, men mitt kött blev lite segt även fast jag säkert sjöd de 40 minuter. Ta mer vätska än vad som står i receptet, de kommer jag göra nästa gång jag gör de, dvs om de blir någon fler gång jag lagar de.

Nåja! Jag måste tillåta mig att misslyckas jag med och hey! Ni får ta del av de oxå!

Sen var det de här med att fotografera de hela! De ser ju ut som b…skorvar! Fan! Ha ha ha den bruna vardagsmaten är inte lätt att få snygg på bild! Såsen blev iallafalll magiskt god och potatismoset mitt blir bara bättre och bättre varje gång som jag gör mos, de glädjer mig! Alltid något!

 

Du behöver ha en del saker hemma så som:

600 gram lövbiff (8-10 skivor)
1 msk smör till stekning

Fyllning:

1 st mycket finhackad gul lök
1 st finhackad saltgurka
1 msk senap eller lite mer
2 msk hackad persilja

Att koka i:

1 flaska Porter (33 cl)
0,5 dl outspädd svartvinbärssaft
2 msk kinesisk soja
4 st krossade enbär
0,5 tsk timjan
1 st köttbuljongtärning fond

Till såsen:

4 dl spad (se ovan)
3 msk vetemjöl
1,5 dl vispgrädde
1 st salt och peppar att smaka av såsen med

Så här gör du:
1. Fräs löken mjuk i lite smör.
2. Blanda lök, senap, gurka och persilja och fördela på köttskivorna.
3. Vik ihop till små paket och fäst med steknålar eller tandpetare.*
4. Koka upp spadet och lägg i ruladerna.
5. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört. Det tar ca 30 minuter.
6. Ta upp ruladerna och sila såsen.
7. Rör ut mjölet med grädden och vispa ner redningen i spadet. Låt koka 4-5 minuter.
8. Smaksätt med salt och peppar.
9. Ta bort tandpetarna/steknålarna* och lägg ruladerna i såsen.
10. *Viktigt: Använder du tandpetare att fästa med så RÄKNA dem och se efter att de är hela innan du serverar.

Receptet plockat från internetsiten: Koka ihop 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.