Doft och smak

Åke Lithéns stavmixer bea!

| 1 kommentar

Åke min favoritdeltagare under Mästerkockarna år 2011, från Ursviken.  Det här är hans snabba bea, som man snor ihop på under 2 minuter, med en mixerstav. Sjukt smidig måste jag säga! Nedanstående recept räcker till max 2 personer. Lagom sats, borde va lätt att dubbla!?

Stavmixer bea

Åkes snabba bearnaise:

1 äggula
1 tsk dragonvinäger
lite salt / peppar
en nypa inlagd dragon
en nypa lökpulver
25g smör
lite finhackad persilja
citronsaft efter smak

Blanda allt utom smör, persilja och citronsaft i en mugg som stavmixern passar i. Smält smöret och koka tills allt bubblar stillsamt, kör ner mixern i muggen och tillsätt det varna smöret långsamt samtidigt som du pulsar upp och ned. Smaka upp med persilja, citron och ev. lite mer salt. Håll varmt till servering.

De funkar!
Gör er egen bearnaise, det är inte alls krångligt! Nu kommer jag lätt göra egen bea till sommarens grillstunder. Har alltid tyckt de vart bökigt att göra egen hemslagen bearnaise. Men nu fixar man ju de på ett kick! I framkanten på min bild ser ni Srirachamarinerad gul lök som jag stekt sakta i tjugo minuter, gott till kött! Mycket gott att toppa hemgjordaburgare med! Tack för Sriracha lök tipset Swedish Mike! Å Åkes sida hittar ni här!

 

En kommentar

  1. Pingback: Blå Bands pulverbea | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.