Doft och smak

Min version av Nisses Condis baconmacka

| 2 kommentarer

Här i Holmsund har vi ett fik Nisses Conditori och där serverar de en baconmacka som bagarn Bodil vann pris med i Mack SM, en andra plats om jag inte minns fel!  Ja de är en riktig höjdarmacka! Nu tror jag mig ha fått med allt nu när jag ger mig på att härma den fullt ut…men jag kan säkert ha missat någon ingrediens! Sen kör ju de med surdegsbröd. Dit har inte jag kommit än! Jag kör mina på ciabattabröd, sk bakeoff bröd, jag tycker de funkar bra! Idag köpte jag en ciabattabaugette på mitt Ica. Sen har de även en annan smörgås på Nisses Conditori signerad Bodil som jag kanske om än mer gillar. Den vann hon Mack SM med. Den heter Vindelforsens och är en macka med bla vindelrökt skinka, chips och lingonvinegrett. Har redan gett mig på & baka det brödet och tji fick jag! Så den mackan gick  jag bet på!

Här kommer min version av Nisses Condis baconmacka

Snickra först ihop din egen majonnäs! De är inte svårt! För att lättast få den bra bör du ha en mixerstav med bra fart samt en smal hög burk. Knäck i 2 ägg, lägg därtill Dijon senap och lite vitvinsvinäger och salt. Stick ned din mixerstav och toppa sedan med rapsolja och kör!  Drag mixerstaven sakta upp och ned och vips så får du den bästa majonnäsen du smakat! Den går bra att smaksätta med lime eller citronjuice men i det här fallet behövs inte det!

Tag en rejäl klick majonnäs, ta mer än du tror kommer gå åt, de finns inget värre än att göra mackor och själva spreaden tar slut! Trust me, ive been there! Alltså majonnäs i en skål, tag sedan soltorkade tomater i olja och låt oljan rinna bort från tomaterna alt klappa dem torra. Hacka dem sedan smått och blanda ned i majonnäsen. Riv en eller två vitlöksklyftor och dra i en tsk Dijonsenap. Låt sedan gärna röran mogna i kylen.


Grädda dina bröd, låt dem svalna! Skär upp dem! Men inte hela vägen, då blir de svåra att fylla och ännu svårare att käka.

Bred på smör, bred på ordentligt med majonnäsröran, hyvla wästerbottensost, 2 skivor till varje bröd, skär tomat och gurka och lägg dit ett stort crispsalladsblad, klicka gärna i lite extra av majonnäsröran! Sist lägger du på 2 knaperstekta baconskivor!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.