Doft och smak

Krispig fräsch persiko & räksallad med liten hetta

| 2 kommentarer

Så då va de dags för ett inlägg! Länge sedan sist! De kommer inte spruta inlägg från mig i sommar!  Här kommer iallafall en sommar fräsch sallad!

Vad ni behöver är:

Minst 4 olika trevliga salladsorter, tänk ruccola, machesallad, crispsallad etc etc och bonus för mig blev ängssyra som jag fick av mor, trevlig röd färg på dess blad.
1 kg räkor som du skalar själv, köp lyxigt stora räkor…jag köpte såklart fel. Tog en med minimala räkor i. Ett hell att skala!
1 röd chilifrukt
1 lime till garnering
1 citron, du ska bara mangla saften ur den!
torrostade jordnötter
halv kruka med färsk koriander
2 persikor eller nectariner

Sås:

1 riven vitlöksklyfta
saften från 1 manglad citron
1 mycket fin hackad röd chilifrukt
4 – 5 msk rapsolja
1/2 kryddmått salt

Pressa citronsaft ned i en skål, hacka och tillsätt chilifrukten, vänd ned lite salt, hacka koriandern mycket mycket fint och vispa försiktigt i rapsoljan. Klart!

Skala räkorna. Ställ dem i kylen. Rör ihop din sås. Skär frukten i trevliga klyftor (ganska fint om man låter skalet sitta kvar på persikan/nectarinen!) Gör varje sallad var för sig, bygg så snyggt du vill och kan. Gillar själv höjd på sallad! Stoppa in frukt och räkor här och där! Skiva din lime i skivor och stick in här och där. Avsluta med en kvist färsk koriander, en chili ring, ringla över sås precis innan du ska servera salladen eller låt dina gäster själva hälla på så mycket sås de vill! Å glöm inte att kasta på de torrostade jordnötterna!


Okej! De va gott! Krispig fräsch persiko & räksallad med liten hetta. Lägg märke till liten hetta! Den kunde såklart varit godare tycker jag! Inge märkvärdig alls! Om jag gör den igen, ska den va starkare och jag ha mer syra i såsen å köpa större räkor! Ja jag vet jag är petig när jag själv gör något!

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.