Doft och smak

Söderhavskyckling

| Inga kommentarer

En väldigt gul maträtt att bli glad i kistan av! Pippis sjörövar pappa kapten Långstrump hade nog gillat denna gryta! Jag älskar allt, ja nästan allt med saffran i. Vad kan gå fel? Inget! En gryta som är lätt att göra och den mättar bra. Servera den LCHF med bara sallad till eller med grönsallad & ris! Smakrik festlig gryta som de är lätt att gilla!

4 portioner

Kycklinggryta gyllene av saffran

4 – 6 kycklingfileer
2 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 gul lök
1 röd paprika
1/2 pkt saffran
2 gula pfefferoni
8 kalamataoliver
zest från en 1/2 citron
1 msk hönsbuljong
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
3 msk hackad färsk persilja

Så här gör du:

Saffran grädde kyckling va kan gå fel?

Skär kycklingen i tre – fyra delar och bryn den i smör i lämplig gryta tills den fått färg och den rosa köttsaften försvunnit. Som ni vet ska köttsaften va vara klar och kycklingköttet vitt inuti. Salta och peppra. Skala och klyfta den gula löken. Dela, kärna ur paprikan och strimla den ganska grovt.

Ris timbal & gul kyckling

Lägg alla grönsaker i grytan med kycklingen och smaksätt med saffran, hönsfond, övriga kryddor och zesten från den halva citronen. Rör ned creme fraichen och pyttsa i grädden. Låt grytan puttra på svag värme i ca 10 – 15 minuter. Smaka av om de behövs mer sälta och mer peppar.  Klipp över persiljan just före servering!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.