Doft och smak

The Snow Grouse

| Inga kommentarer

Spatserade runt på Systembolaget idag och fann denna fräcka flaska med sovsäck. En för mig ny sort från Famous Grouse, The Snow Grouse. Denna skall drickas iskall, ja rent helst serveras från frysen och gärna med en isbit i allt enligt Edrington.

Lite bolagsfakta:

Edrington Sweden AB är ett försäljnings- och distributionsföretag i vin- och spritbranschen, tidigare känt som Maxxium Sweden AB. Maxxium Sweden har ägts av The Edrington Group i Skottland sedan april 2009, då dessa tillsammans med Beam Global Spirits & Wine ingick i ett gemensamt distributions- och försäljningssamarbete. Den 1 april 2012 ändrade Maxxium Sweden AB namn till Edrington Sweden AB. The Edrington Group är Skottlands ledande internationella premuimspritföretag, mest känd för The Famous Grouse, Highland Park, The Macallan och Brugal Rom. Bland Beam Global Spirits & Wines varumärken kan nämnas Jim Beam, Maker’s Mark, Laphroaig och Sauza Tequila.

Så här skriver de själva om Snow Grouse:

The Snow Grouse är det senaste tillskottet i The Famous Grouse familjen och ett alternativ för dem som söker något nytt och annorlunda. The Snow Grouse är en blended grain whisky, vilket innebär att det är en sädeswhisky gjord på främst majs och vete. Efter destillering har den lagrats på ekfat varefter den genomgått en försiktig filtrering för att bevara så många smakämnen som möjligt. Resultatet är en lätt och mjuk whisky med vaniljtoner som får en extra smakdimension när den serveras iskall.

Vad jag tyckte!

Smak:

Lättdrucken, smooth med vaniljtoner! Ja verkligen len & ren smak då man dricker den svinkall, direkt från frysen. Något mer ”vanlig” whiskysmak får den när den antar rumstemperatur. Noll röksmak!  En väldigt trevligt whisky från Matthew Gloag & Son LTD, Perth, Scotland. Denna whisky måste de flesta gilla, även damer och för all del killar som inte säger sig gilla wirre! Attans god är mitt betyg! Artikelnummer 40109 och den är inte längre en beställningsvara då den sålt så bra att den numera finns i Systembolagets ordinare sortiment. Dessutom grymt snygg förpackad i sin sovsäck, något jag annars bara sett på champagneflaskor förut och på en flaska Zubrowka! Kul!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.