Doft och smak

Napoleonhattar

| Inga kommentarer

Du behöver tålamod! Mitt tålamod räcker tills degen fastnar i bakbordet! Då jävlar ska både kavel & deg dö!

Men jag har en mamma som är vass på att baka!

Så ta gärna hjälp av någon som har skills! Så bjud in mamma, mormor eller farmor på bak kalas! Riktigt riktigt goda lyxiga småkakor! Mina favoriter!

Här kommer receptet!

Mördeg:

250 gram smör
125 gram socker
1 litet ägg
375 gram vetemjöl
1/2 tesked bakpulver

Fyllning:

mandelmassa

Garnering:

hallonsylt
florsocker
1/2 msk citronsaft

Rör smör och socker vitt och pösigt! Tillsätt det lätt uppvispade ägget. Sikta ner vetemjölet, blandat med bakpulver och arbeta snabbt ihop en deg. Lägg degen på en kall plats i ca 4 timmar! Kavla ut degen, tag ut rätt stora runda kakor med ett glas eller utstickare. Lägg en marsipankula i mitten på varje kaka och vik ihop kanterna ifrån 3 sidor och tryck till lätt.

Lägg kakorna på smord plåt alt bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 12 minuter i 225 graders ugnsvärme. Lossa dem försiktig ifrån plåten och låt dem svalna. Rör till glasyren, lägg en klick sylt på varje kaka och bred lite glasyr ovanpå.

Anm: en god kaka till kaffet eller som liten visitkaka till ett glas vin, madeira eller sherry! De är nu ni anar att receptet har gamla anor! Jag föredrar att käka mina med iskall mjölk eller till en kopp espresso!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.