Doft och smak

Kråkbärssaft från Kamrose

| Inga kommentarer

Kråkbär (Empetrum nigrum)

Tänk va grejer de finns att ta rätt på i våra marker! Kamrose Scandinavian Berries AB ifrån Nordmaling, Västerbotten producerar sylt och saft på skogens bär och de har även torkade bär/pulver i sitt utbud som passar utmärkt i bröd eller i musli eller i populära smoothies!

”Kråkbär eller kråkris är ett vintergrönt ris som hör till växtfamiljen ljungväxter. Växtens frukt är ett svart, ganska torrt bär som påminner om blåbär men är mindre och har större och hårdare kärnor. Bäret är lite sött men i övrigt ganska smaklöst. Vissa anser att smaken blir bättre om bären utsatts för frost. Kråkbär växer oftast på myrar eller i kanten av sandstränder” fakta saxat ifrån Wikipedia

Så det är ett vanligt bär som finns i våra skogar. Men ett bär som inte används så mycket i dag men har använts förr i medicinskt syfte, tex te kokat på kråkbärs ris har använts mot influensa mm. Kråkbärssaften från Kamrose är gjord på saft från kråkbär som kommer ifrån de norra Sverige. Råsaften har sedan gjorts till koncentrat som sedan blandats med vatten, socker och koncentrat av fruktjuice och citronsyra.

Kamrose kråkbärssaft

Kråkbärssaften ifrån Kamrose passar verkligen som lyxigare dryck till maten, drycken späder du 1 del saft och 6 delar vatten. Jag smakade den på Umeå Smakfestival och blev hooked! Smakar inte helt olikt blåbärssaft, men kråkbärssaften är lite bitter i eftersmaken, men absolut inget som stör! Saft för vuxna!

Nästa gång köper jag på mig spännande aroniajuice och Norrland Special som är en blandning emellan tranbär & kråkbär.

Kamrose Scandinavian Berries AB – 0730 – 31 22 90

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.