Doft och smak

Börslyckegårds gårdskokta kola

| Inga kommentarer

Tidigare provat väldigt goda kolor ifrån Pärlans Konfektyr och nu hittade jag åt Börslyckegårds gårdskokta kola, här en bland-ask med lite olika sorter i. Skulle ha köpt lådan med ljuskola och flingsalt! Då de va den kolan som jag gick igång på. Härligt sega och goda! Likvärdiga med Pärlans, svårt då jag inte smakat dem å jämfört…jag tror ändå jag säger att jag gillar konsistensen på Pärlans kolor lite mer, men kolorna ifrån Börslyckegård jagar Pärlan hack i häl. Man kanske kan säga hugget som stucket? Sjukt goda kolor har de iallafall båda två!

Hittade Börslyckes kola på Marias blommor, en blomsterhandlare och presentbutik som ligger i lokalt beläget i centralhallen på Umeå lassarett. Kika in där!

IMGP5171

Varje kola är omsorgsfullt inlindat i smörgåspapper, vilket för mina tankar till hemlagade kolor som man bara brukar göra till jul, gjorda med kärlek. Vi snackar småskalig produktion och kolorna är helt gjorda utan tillsatser! Börslycke säljer förutom godis, marmelad och såser och lite olika sylter, kryddoljor och dressing samt vinäger !

De som driver Börslycke gård heter Pia Fohlin och Agnes Johansson och de är mor och dotter. 27:e Juni så öppnar de upp sitt konditori i Borensberg (ligger ”granne” med Motala) och de kommer ha öppet hela sommaren. Här kan ni kika in på deras hemsida! Önskade bara att man kunde ta del där av vilka produkter som säljs, jag kan inte finna varken bilder eller info om produkterna, vilket är synd!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.