Doft och smak

Pappa Göstas kotlettgryta

| Inga kommentarer

Gör ett försök på pappas långkok. Långkok och långkok, men nån timma ska den iallafall koka. Jag testar och gör den i min Crockpot som jag fått testa ifrån Acreto. Så detta är ett sk sponsrat samarbete!

Ingredienser:

Fläskkotlett, välj gärna på ben!
2 gula lökar, skivade
4 tomater, skivade
En massa paprika, gul, grön, röd ja ni kan nästan inte bomba grytan med för mycket paprika!
1 dl vatten eller 1 dl buljong
lite chilisås
vitlökspulver, här bestämmer du själv hur mycket du ska strö över
salt och svartpeppar

Stekte på allt i stekpanna, jag vill få lite ordentlig färg på köttet, salta lite och peppra varje köttbit. Ställ åt sidan. Stek hastigt på din lök och paprika.

Börja sedan med grönsaker i botten, det du just fräste. Lägg på skivade tomater och kött och fortsätt å bygga så i lager. Överst ska det va tomater och grönsaker.

Dofta över lite mer peppar och vitlökspulver och paprikapulver. Lägg på locket, nu sköter sig maträtten rätt bra själv!
Vred på 4 timmar på låg effekt och diskade sedan undan och passade på att duka. Smidigt med crock-pot grytan som sköter sig själv.

Kollade till efter två timmar och såg hur vätske nivån så ut, behövdes de fyllas på med mer buljong? Ja ev lite mer buljong slog jag på. Men ingen större mängd, ev 1/2 dl buljong. Grytan ska ha ordentligt med buljong/spad när den är klar. Grymt gott att mosa potatisen i! Minns hur jag älskade den här gryta som liten och jag älskar den än. Älskar paprika!

Lyfter på locket på crockpoten efter 2 timmar och den lukten som sprider sig, ah ah de luktar verkligen som pappas gryta. Luktar hur gott som helst och om två timmar så bjuder jag utvalda grannar på middag. Funkade utmärkt att göra pappas kotlettgryta i crockpotten och eftersom jag tillagade hela tiden på låg effekt så fick den puttra på i 4 timmar. Sanslöst bra kotletter. Väldigt möra! En maträtt jag lätt kommer och göra i min crockpot igen och igen.

Servera gärna grytan med kokt potatis och gärna ett gott bröd. Här blev det hårdbröd.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.