Doft och smak

Nordamark

| Inga kommentarer

Vem vill inte ha en egen örtträdgård hemma i sitt köksfönster? Speciellt när du som läser detta kanske är lite lik mig! Gillar mat! Gillar smaker! Har en estethjärna! Gillar att fotografera sin mat. Lägga upp snyggt!

Å där kommer örter in tycker jag, såklart lyfter ju rätt örter en maträtt smakmässigt och rätt färska örter kan få en bild att stå ut! Liksom poppa fram, ja jag är övertygad att ni fattar vad jag menar. Sen är de nyttiga och de är kul att odla. Speciellt när de blir så här enkelt och går fort.

Ni vet att jag alltid brukar vilja avsluta mina matbilder med microgreens/färska örter.
De tillför ju som sagt både smak och finess! I längden blir de dyrt att springa ner på byn och handla tex timjan, bara för att ha med en liten kvist för just ett matfoto. Nu har jag tagit steget! Köpt mitt andra kit! De här kittet tror jag än mer på än de förra kittet jag köpte. Eller det här nog mer lämpligt för mig. Har även inhandlat en bok om hydroponisk odling. Yes! Du kan nörda ner dig i allt!

 

Senare i höst hoppas jag besöka Sthlm och då tänker jag som matbloggare försöka besöka en riktigt stor-odlare av microgreens som säljer till dagligvaru handeln. Jag har redan varit i kontakt med dem tidigare, men så kom ju Corna pandemin emellan. Boken jag köpt heter Hydroponisk odling – Odla utan jord av Niklas Hjelm och den tänker jag grotta ner mig i nu!

Men nu till kittet jag köpt!

Nordamark säljer ett kit där man odlar i plastrännor, på hampamattor, hmm de verkar enkelt! Å på typ 1 vecka kan man skörda, de man sått. Jag började med att jag köpte ett odlingskit! Funkar de bra beställer jag eventuellt fler ”rännor” så man kan odla ”massor”. De verkar gå att stapla! Så man kan odla en hel det å det bara i sitt fönster. Hoppas jag kan hitta shiso frön, de är något som jag skulle vilja kunna odla hemma. De är ju så tjusiga!


I start kittet från Nordamark ingår följande:

2 st kanaler 54 cm

3st fibermattor 50 cm

Fröer 2 st påsar á 40 g (rädsia/broccoli)

4 st kanaländar

 

Misstänker att jag får upp typ krasse liknande örter med Nordamark och de är fine by me! Vill jag ha kraftigare örter tex chili och annat, ja då får jag ta till min andra odlingsbalja. En odlingsbalja där man odlar i näringslösning. Den köpte jag för något år sedan.  En kickstarter grunka jag hakade på. Vi får se, jag vill helst odla i näringslösning å slippa jord inomhus, vi får se vart detta leder. Först ut för mig blev att odla Radish Sango (rödbetsskott) blir att pimpa någon läcker macka!

Så här ser de ut efter x antal dagar, skriver inte ut hur många dagar det tagit att gro, kan bero på både ljus och vilka frön du valt att odla. Note 2 self, nästagång jag sätter igång och odlar en ränna ska jag sprinkla mer och sprinkla dem tätare på mattan. Man vill ju ha en tät skog. Men jag är nöjd med första försöket.  Odlar ni något?

 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.