Doft och smak

Kato Japansk mat

| Inga kommentarer

Ni som följer mig på Instagram har garanterat sett att jag besökt Sthlm en vecka! Hunnit med mycket! Nu hemma och ja jag har bara skummat på ytan, mest rört mig ute i förorterna. Men då ett besök hos en grossist i restaurangbranschen blev inställt eller snarare post poned till mitt nästa besök i Sthlm (de sker i höst) Så vart en chansning väldigt kul!  Min kompis Elias hämtade upp mig i sin racer ute i Liljeholmen, först åkte vi ut till Ågestaverket. Även kallat A3, Sveriges första kärnkraftsverk! Tänk Farsta. Såklart låg det bakom bommar & taggtråd. Gick inte att komma nära, så fotografering va ej möjlig iom att jag kör på 50:s fast glugg. Synd, jag som går igång på betong! Dessutom håller de på med rivning av stället.

Yukio Kato

Elias snodde om bilen och körde till…Alby! Där vi åt en förträfflig lunch på Sofra kolgrill! Rekommenderas! Blir lätt fler besök! Efter det tog vi Slagsta färjan över till Ekerö och styrde kosan ut mot Japansk Mat som jag hittat på internet. Jag hade som fattat det som att de hade en liten butik iaf att man kunde handla som privatperson hos/av dem. Så i min hjärna tänkte jag såklart – de har en liten butik! Kom dit och det va ett stort lager och dessutom kom vi oannoserandes och olämligt.  Just när de höll på att lasta av pallar från en lastbil.

Yukio Kato tog endå emot oss mitt i avlastning och visade runt. Fantastiskt trevligt möte! Superproffsigt! Vi va välkommen in på lagret. Hyllmeter på hyllmeter med Japanska ingredienser. Vart skulle man titta! Yukio frågade vad jag ville köpa och som ni vet gillar jag ju yuzu. Va på jakt efter yuzu smaksatta sesamfrön, då de jag har hemma börjat ta slut! Ingen butik hade yuzu sesamfrön i de asiatiska matbutiker jag vart in i centrum, de sa att de inte fanns! Lite konstigt då jag köpt sådana sesamfrön på Duå i Umeå förut! Men såklart hade Kato de! På BIG bag typ 300 grams påsar och då kom frågan, använder du så mycket sesamfrön? Njae! Som tur va fanns de små ”brev” att köpa!

 

Köpte på mig lite smått och gott! Tänker såklart inte avslöja allt jag köpte, men några bilder får ni på vad jag köpte! Resten får komma framöver vid tillagnings tillfället. Ville ta några egna sjyssta produktbilder innan jag gjorde det här blogginlägget.

Bacasko

Men hur kul! Bakasco! Japans svar på Tabasco! Ni kommer få ett enkomt blogginlägg framöver om Bakasco!


Jag tänker yuzu glass eller sorbet, vinegrett, sockerkaka med yuzu smaksatt florsockerspegel?
Utspädd med vatten, måltidsdryck? Yuzu gele hmmm nu får prof Baltazhar fundera lite!

Grillade små kycklingspett, drizzla denna hot sauce över och låta det regna lite sesamfrön i olika färger över dem.
Lite så tänker jag. Enkelt!


Kato Japansk mat hittar ni alla dessa kanaler in å kika!

Instagram 

Facebook

Hemsida

 

 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.