Doft och smak

Äppelpaj ala Ebbenjerka

| 1 kommentar

Receptet är verkligen busenkelt och är hämtat från Classe Kocks kokbok (för barn)
Nu förstår ni hur lätt denna äppelpaj är att göra! Spelar ingen roll, den är toppengod!
Pröva den nästa gång ni ska göra äppelpaj! Ni kommer inte bli besvikna!

Du behöver följande:

3 – 4 äpplen, skalade & klyftade i skivor/båtar, lägg i en ugnsform, strö över kanel
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl

Blanda ihop vetemjöl och socker och strö över äpplena.
Skaka formen lite så mjölet sprids.Hyvla kylskåpskallt smör/margarin med osthyvel!
Arbeta snabbt! När smöret blivit varmt, är de svårt att få tunna fina skivor.
Lägg smörskivorna över hela formen, så de täcker.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter i 225 grader till den har fått fin färg.
Servera med vaniljglasskula eller marsansås.

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.