Till tomatsoppan:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 finhackad röd spansk chilifrukt
2 msk olivolja
12 torkade aprikoser
2 msk tomatpure
2 burkar krossade tomater a 400 g
2 grönsaksbuljontärningar
8 dl vatten
1 kruka färsk salvia
1 tsk muscavadosocker
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Vitlökscreme
1/2 vitlöksklyfta
1 dl turkisk yoghurt
1 krm salt
1/2 krm nymald vitpeppar
Hacka och fräs lök, vitlök, chili i oljan. Lägg i aprikoser och fräs några minuter till.
Häll i tomatpure, krossade tomater, buljontärningar och vatten, hacka salvibladen och lägg i hälften.
Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med socker, salt och peppar.
Vitlökscreme. Riv eller pressa vitlök och blanda med yoghurt. Salt och peppra.
Servera soppan med en klick vitlökscreme och toppa med resten av salvibladen. Ringla eventuellt över lite god olivolja när du serverar.
Nybakt bröd och ost är goda tillbehör.
En kommentar
Kommentera →