Doft och smak

LCHF eggroll

| Inga kommentarer

Precis som så många andra har jag hakat på LCHF trenden. Inte fullt ut riktigt och ja jag måste säga att jag mår bättre om jag inte äter så mycket kolhydrater. Har dock inte uteslutet alla kolhydrater för den skull. Potatis & bröd kommer jag unna mig framöver, men inte i samma mängder som förut. Försöker välja mina tillfällen. Men testa detta recept till ert buffebord nästa gång! Gott och ganska lätt att göra samt att rullen är lätt att variera!

 

Du behöver följande:

 4 ägg
2 msk grädde
Salt

 

Fyllning :

1 klick philadelfiaost
3 msk creme fraiche
1-2 msk majonnäs
finstrimlad sallad
knaperstekt bacon
lite pressad citron
salt & peppar

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader. Ta ett bakplåtspapper och vik till en rektangulär form. Formen bör vara ca 15*25cm Vispa ihop äggen med grädden & saltet.
Häll smeten i formen och grädda ca 8 min tills den blivit ”fast” i konsistensen å fått lite färg.
Låt svalna på pappret något innan du lossar den. Bred sedan på fyllningen och rulla ihop. Ganska tight, låt svalna helt i bakplåtspappret. Byt gärna papper sedan den svalnat…kan annars bli soggy! Skär i bitar och servera! Du kan variera denna rulle med de du finner gott! Har gjort den med rökt lax & örter och den blev toppen den med!

Recept: okänd

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.