Liis Karin Björks räkbakelser är numera välkända i Europa! Liis-Karins dotter driver cateringfirma i London och det Brittiska kungahuset brukar beställa dem! De är verkligen något speciellt över dem. En smak av ren lyx! Visst lite pickel & planering krävs för att få ihop dem eftersom de tar två dagar att göra! Men låt er inte avskräckas för de! Gör dem!
Ingredienser för 12 portioner
24 stycken formfranska/rostbröd
125 gram majonnäs
½ dl vispgrädde
3-4 msk ”Kalles” kaviar
2 msk hackad dill
2 msk gräslök
2 msk rödlök
Dekoration:
Skalade fina räkor
Löjrom eller svart kaviar
Dill och citron
Så här gör du:
Ta ut rundlar ur brödskivan med utstickare eller med ett lite glas. Blanda ihop
Ingredienserna till en smet. Fördela hälften av smeten på rundlarna. Lägg på de övriga rundlarna som lock. Bred sedan smet ovanpå och på sidorna. Låt står och dra övertäckt i kylen, i ett dygn.
Ta ut ur kylen & ”rulla” varje bakelse i finhackade ostbågar. Tips jag brukar slänga ned ostkrokarna i en påse och sedan går jag loss på den med en kavel.
Garnera med 3-4 räkor, lite löjrom eller svart kaviar och en tunn liten citron skiva och en liten dillvippa.
Pingback: Ostkroksbakelse | Doft och smak