Doft och smak

Ostkroksbakelse

| 5 kommentarer

Liis Karin Björks räkbakelser är numera välkända i Europa! Liis-Karins dotter driver cateringfirma i London och det Brittiska kungahuset brukar beställa dem! De är verkligen något speciellt över dem. En smak av ren lyx! Visst lite pickel & planering krävs för att få ihop dem eftersom de tar två dagar att göra! Men låt er inte avskräckas för de!  Gör dem!

 

 

 

Ingredienser för 12 portioner

24 stycken formfranska/rostbröd

125 gram majonnäs

½ dl vispgrädde

3-4 msk ”Kalles” kaviar

2 msk hackad dill

2 msk gräslök

2 msk rödlök

Dekoration:

Skalade fina räkor

Löjrom eller svart kaviar

Dill och citron

Så här gör du:

Ta ut rundlar ur brödskivan med utstickare eller med ett lite glas. Blanda ihop

Ingredienserna till en smet. Fördela hälften av smeten på rundlarna. Lägg på de övriga rundlarna som lock. Bred sedan smet ovanpå och på sidorna. Låt står och dra övertäckt i kylen, i ett dygn.

Ta ut ur kylen & ”rulla” varje bakelse i finhackade ostbågar. Tips jag brukar slänga ned ostkrokarna i en påse och sedan går jag loss på den med en kavel.
Garnera med 3-4 räkor,  lite löjrom eller svart kaviar och en tunn liten citron skiva och en liten dillvippa.

5 kommentarer

  1. Pingback: Ostkroksbakelse | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.