Doft och smak

Helflummigt! Egna remmar!

| 2 kommentarer

Renée Voltaire  gör dem likaså systrarna Eisenman!


Fruktläder eller ska vi kalla dem egna remmar? Egna remmar är väl lättast att säga. Jag valde frukt på burk. Köpte aprikoser & persikor. Slog bort all lag de låg i och stoppade ner frukterna i min foodprocessor. Mixade på tills de va fruktpure. Jag strök ut fruktmassan på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper och bakade långsamt långsamt av det i 50 grader i upp till åtta timmar! Jepp du läste rätt! Mina remmar blev klar efter ca 7 timmar. Kolla då och då till “fruklädret”, dina remmar. Du ska kunna ta på massan utan att den klibbar. Tag ut ur ugnen & skär den i remmar. Ha ha ha mina blev lite smala, mina ser ut som Tagliatelle. Jag valde att lägga mina remmar i strösocker. För jag va lite rädd att de skulle klibba ihop.

Nästa gång jag gör dem ska jag mixa hallon, banan, aprikos. Sen är de väl smart att göra flera plåtar på en gång, eftersom de är tidskrävande att göra dessa remmar. Sjukt gott & nyttigt dvs om ni skippar att vända era remmar i strösocker samt använda färska frukter istället för dem på burk. Förvara i burk med lock. Given succe!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.