Doft och smak

Ceviche av sånt som fanns hemma

| 8 kommentarer

Kom mig aldrig för i sommras att göra ceviche. Men idag gjorde jag en! En maträtt som kommer från Latin America och denna ceviche som jag gjort kommer från Peru. Fisken (gärna flera sorter), skaldjuren reagerar med syran från limejuicen, citronjuicen och blir på de sättet ”kokt” tillrett .

Jag valde att använda mig av:

lax som varit fryst, tinad & skuren i fyrkantiga bitar
räkor
hackad gurka
hackad rödlök
en bunt hackad koriander
saften från en 1 citron ev mer
saften från 1 limefrukt
1 avacado, delad i bitar
cayennepeppar, men hackad färsk röd chilifrukt är nog ännu bättre!
salt och peppar
skulle ha haft i en mango men jag hade ingen hemma och de va jättesynd,
för den förhöjer hela rätten tycker jag!

 
Börja med att pressa limen och citronen, i en skål av porslin, tillsätt lite chili, salt & peppar, den hackade rödlöken, skär laxen i bitar och lägg ned i saften. Marienera 3 – 4 timmar i kylskåp. Rör om då och då. När de är en timme kvar innan du ska äta tillsätter du räkorna & rör om. Vid servering rör du ned de övriga ingredienserna du fixat medans.


Funkar kanon som förätt, som här i stor sked eller som middag med bröd till. Testa vettja!

8 kommentarer

  1. Pingback: Ceviche av sånt som fanns hemma

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.