Doft och smak

Saltlakrits med finess

| 2 kommentarer

Köpt på mig ett gäng med olika lakrits, dels från Lakritsfabriken, Svensk producerad lakrits från Ramlösa och från den Danske producenten Johan Bülow, som har en del annat kul tex saltlakrits sirap. Återkommer med den i ett annat inlägg!  Jag börjar med Lakritsfabriken, Ramlösas lakrits. Oj oj oj färskare lakrits får du leta efter. Kollar innehållsförteckningen och där kan man bla läsa Iransk lakrits & att 65.2 %  av innhållet består av ekologiska ingredienser, vilket är trevligt! Har testat Salty & Supersalt. Gissa vem jag gilla bäst!? Ja supersalt blir de hädanefter. Mjuka och fina lakritsbitar med lagomt tuggmotstånd, läcker salmiaksmak. Testa Lakritsfabrikens Super Salty!

De andra två burkarna kommer från Danska Johan Bülow. Köpte Lakrids  4 – Habanero Chili och Lakrids  5 – Salty – Chili – Cranberry. Lite mer tuggmotstånd i dessa 2 lakritsar än Lakritsfabrikens. 4:an – Habanero Chili, jag öppnade burken och va beredd på att tungan skulle krulla ihop sig och gömma sig, men den va inte så tuff och het, hade väntat mig ett rejält bett! Det stod ju Habanero på burken. Som sagt lite mer tugg i denna lakrits än i Lakritsfabrikens lakrits!  5:an heter Salty Chili Cranberry och den upplevde jag som starkare än Habaneron. Min favorit av dessa två!

Du hittar lakritsen bla på Ninasmat, online butik, som har trevliga saker till köket samt lakrits mm Det är roliga är när man öppnar upp paket från dem. Så ligger de alltid med något extra, smakprover denna gång och förra gången fick jag en stor plåtburk med oliver. Sånt gör en glad! Eller hos DUÅ, om du bor i närheten av Umeå. Umeås no 1 delikatessbutik, med sjukt bra utbud och service utöver de vanliga! Nog med praise nu! Testa lakrits med finess! De här är ingen lakrits du trycker i dig! Ett par bitar räcker…eller?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.