Doft och smak

Stekt inlagdströmming

| 6 kommentarer

 

Håller jag på bli gamm gubbe? Börja gilla sånt här som man inte digga förut! Gott och enkelt och lätt att förbereda. Perfekt som vickningsmat eller som sommarlunch.
Börja med lagen och så här ser en sån ut i recept.

Ättikslag:

5 dl vatten
3 dl socker
1.5 dl ättika 12%
10 st vitpepparkorn
6 st kryddpepparkorn
3 st lagerblad
1 msk salt

Koka upp lagen och låt svalna, medan lagen svalnar så fixar du iordning följande.
Köp jämt antal strömmingar, köp gärna rensade. Så för 6 hela inlagda färdiga strömmingar behövs det tolv stycken. Salta och vitpeppra lätt och strö över gräslök, persilja eller dill. Para sedan ihop så varje strömming får en kompanjon. Skinnsidan ska va utåt.

Slå upp en liten hög kornmjöl på en assiett och salta & vitpeppra,blanda runt. Vänd strömmingen i mjölblandningen och stek sedan ganska hårt på båda sidor i smör. Skiva rödlök och skalad skivad morot och varva med fisken i ren glasburk. Fyll på med den svalnade ättikslagen och förvara burken sedan i kylskåpet. Låt gärna stå och dra över natten. Gott på knäckebröd och en kall öl och kanske en nubbe till.

6 kommentarer

  1. Pingback: Stekt inlagd strömming | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.