Doft och smak

Sriracha panerad tonfisk

| 7 kommentarer

Längsta jag har rest är Spanien, Madrid. Så jag kan verkligen inte kalla mig för någon resenär. Brukar säga att jag reser i köket. Har bra koll på vad som äts utomlands. Något jag kan sitta och surfa på ganska länge, olika kulturers mat, önskar jag kunde resa. Visst jag kan nog de, men de blir tio gånger krångligare än för de flesta. London, Moskva, New York, Paris, Havanna. Ja ni ser ju! Bara storstäder som jag vill till. Mycke avgaser, dåligt för min astma. Nog gnäll om de nu. Har jag sagt att jag diggar Sriracha? Förmodligen! Åja, för dem som inte vet vad Sriracha är så är det en stark chilisås som kommer från Thailand. Köpte även på mig The Sriracha Cookbook  och valde ikväll att köra på Thai inspirerat från boken. Den snygga duken fick jag av min granne som kom hem från Thailand. Jäkla fin! Tack Jonas Milton!

Köpte en fin bit tonfisk i sashimikvalite, valde att tina biten i kylskåpet. På en tallrik skvätter du ut rejält med Srirachasås och lite sesamolja, bytte ut de mot vanlig rapsolja.
På ett annat fat tippade jag upp svarta sesamfrön (tack Andre Öhman) samt lite vita frön. Koka ris precis som vanligt. Slanta champinjon och bryn på den. Koka upp lite vatten i en annan kastrull och dra av plattan, lägg i lite sockerärtor och låt dem bli varma. Skär vårlök, gärna lite snett så de blir snyggt! Hetta upp en stekpanna, gärna grillpanna och låt den bli väldigt het…de ska ryka om den. Nu tar du ut din tinade tonfisk från kylen och vänder den i Srirachaolje blandningen, så att alla sidor får sitt, rulla den i sesamfröna, tryck så de fastnar ordentligt. Stek hastigt, jag stekte 30 sekunder på varje sida. Lägg sedan tonfisken att vila insvept i folie. Arrangera allt de övriga i skålar och ta fram tonfisk och skär fina bitar med vass kniv. Toppa med tonfisken, till serverade jag Sriracha majonnäs, de funkade kanon bra.

Srirachamajonnäs

majonnäs
creme fraiche
salt och peppar
Sriracha efter smak

Rör ihop och ha i kylen, håller flera dagar.

 

7 kommentarer

  1. Pingback: Sriracha panerad tonfisk | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.