Doft och smak

Tapas bar och deli, Umeå

| 2 kommentarer

Okej! Här kommer min första krog recension på bloggen. Hade turen att vinna i en utlottning på Facebook. En middag för 2 inklusive dryck på Tapas bar deli & vinotek i Umeå. Tapas bar & deli är en mindre restaurang belägen mitt i Umeå med plats för 45 gäster. Umeås enda tapasbar och nu med sitt trevliga vinotek. Nu är jag ingen vin Nisse, men de här är rätt häftigt!  Du kan köpa och ladda ett ”telefonkort” med valfritt belopp och sen välja själv ur deras självservice vinotek, läs mer om detta system och hur de funkar på deras hemsida. Riktigt häftigt tyckte jag att de var…

Vad vi bjöds på under kvällen var inte lite!  Ni kan läsa nedan och jag lovar, att om ni käkar här och äter en meny så går ni därifrån både mätta och glada! Självklart kan man välja att köpa bara ett fåtal rätter från meny;n eller köpa en smart tapasmeny, där du får smaka på lite allt möjligt. Finns så mycket gott att testa!

Allt inleddes med ett kylt glas cava, mycket trevligt!

Vi fick varsin carta tres meny som innehåller följande:

Ett rejält vitlöksbröd, Manchego ost med balsamico reduktion, marinerade oliver, citronmarinerad kronärtskocka, ugnsbakad körsbärstomat med fetaoströra, lufttorkad skinka, rökiga räkor, rimmad lax med sötpotatispure, vitlöksgratinerad mussla, grillad kalvrygg med små sockerstekta smålökar, kycklingfrikadeller i tomat, patatas de aioli. Till maten dracks öl och god päroncider från Briska. Efter vi ätit oss mätta bjöds de på kolapaj och glasskula till efterätt, eller som jag fick, creme catalana, eftersom jag är känslig för nötter. Å  en espresso fick avsluta.

Allt smakade väldigt bra tro mig!  Men vad som verkligen stack ut under kvällen va laxen, den va gudomlig där den låg på sin bädd av sötpotatispure och några droppa ilgrön örtolja, riktigt läckert! Sen digga jag även den citrusmarinerade kronärtskockan jättemycket. Tack till Tapas bar & deli för min vinst och två tummar upp för grym service under kvällen. Vi kände oss verkligen omhändertagna på ett proffsigt sätt!

Bilderna är lånade från Tapas hemsida, för jag hade ingen kamera med mig! Jag vet! Jag borde haft det 😀

Du hittar Tapas bar och deli på Storgatan 44 i Umeå – Telefon 090-70 10 11

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.