Doft och smak

Lobsterroll

| 3 kommentarer

Ett recept som funnits sedan 70 talet och är ett påhitt från USA. Lobster roll hur översätter jag det? Grillat korvbröd fyllt med salt saftigt kokt hummerkött. Brödet struket med majonnäs och citron & persiljesmör! Stapelvara under sommarmånaderna i Maine, New England USA, och även i Canada. Tillochmed MacDonalds brukar ha de under sina kampanjveckor! McLobster Roll kallas de då såklart! Så poppis verkar de va! Å jag kan förstå varför nu!

Har jag gjort rätt!? Förmodligen inte. Det finns en hel uppsjö med recept, om man bara kikar runt på internet! Enligt vissa recept ska man grilla sitt korvbröd, de gjorde jag, stryka på lite majonnäs, toppa med finrensad hummer och sen drizzla över de smälta heta citron och persiljesmöret. Så kommer jag presentera de next time! Man vill ju gärna se hummerköttet ju, tänkte inte på de ju! Jag gjorde inte riktigt så nu ikväll men gott blev de iallafall! Jag blandade hummerköttet med majonnäs och kryddade med ytterst lite med Tabasco och Worchestersås och finmalen svartpeppar och rörde ihop de till en enda röra. Men de blev så goda, så jag egentligen nu vill trycka fler. Men jag ska hålla mig! Då finns de kvar till frukost eller lunch imorgon och de är ju inte fel!

Servera med strips eller pickles till, jag serverade med en liten tomat, gurk, rödlökssallad samt limebit.

3 kommentarer

  1. Pingback: Lobsterroll | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.