Doft och smak

Konditor sufflé

| 3 kommentarer

Igår misslyckades jag totalt 2 gånger! Ville testa och göra sufflé. Något jag aldrig gjort, något som sägs va ganska tricky att få till rätt! Första omgången med sufflé, hade för lite smet i mina ramekiner! Gaah! Flopp numero uno! Andra omgången, så reste de sig så där lite små trevligt.  Tänkte de här blir bra! Tog ut dem och la upp med bär & glasskula. Jag jobbade snabbt! Vänder mig om & tar kameran…då ser jag sufflén sucka och sen sjunker fanskapet fortare än Titanic! När flopp nummer 2 inträffade, gav jag upp!

Men idag bytte jag ut gårdagens kock receptet mot ett konditor recept och kolla in va jag åstakomme idag! Sufflé! Använde mig idag av konditor Magnus Johanssons recept. Lite krångligare & lite fler moment. Men nu lyckades jag! Visst nästa gång ska de blir högre! Men är nöjd med mitt tredje försök! Å vad gott de vart. Vilket mega fluff, ja det här kommer bli en fin avslutning på en trevlig måltid när jag ger mig på att göra sufflé igen! Garnerade med några frysta hallon och en vaniljglasskula samt pudra över lite lakritspulver.

Voila sufflé!

 

Nu är jag nöjd! Igår hängde läppen rejält och jag va rätt sur! Efterätter & sötebröd är nog en av mina Akilleshälar ändå i köket, det är bara att inse. Fast övning ger färdighet sägs de ju! Å idag lyckades jag!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.