Doft och smak

Mat Niklas tomat & curry soppa

| 3 kommentarer

Har ju många kockfavoriter och Niklas Ekstedt tillhör just en av dem! Gillar hans tvprogram samt att han verkar ha en skön inställning! Nog om de! De här är en riktigt rykare från år 2006, tror jag skrev av receptet från tv-programmet, Niklas mat! Alla som smakat den hemma hos mig håller med!  Übergod! En förätt som jag återvänder till om och om igen. Lätt att göra, snabb att göra, den är billig och den är riktigt lyxig! Man behöver absolut inte servera den med pilgrimsmussla som jag valde att göra, om man inte vill…funkar lika bra utan! Vinägern i soppan gör otroligt mycket för smaken! Ja man vill bara ha mer av den!

Beräknat för 4 portioner

Tomatjuice:

5 st kvisttomater
1 msk vinäger
1 msk socker
1/2 dl grädde
salt och peppar

Currysmör:

5 msk rumstempererat smör
2 msk curry
1 tsk gurkmeja
salt

Tomatjuice

Mixa tomaterna med vinäger och socker i en mixer (tillsätt eventuellt lite vatten). Sila allt igenom en finmaskig sil direkt ner i en kastrull. Värm tomatjuicen på mellanvärme.

Currysmör

Vänd ner curryn och gurkmejan i smöret. Smaka av med salt. Blanda med en gaffel. Klicka ner currysmöret i den varma juicen och vispa ut det i kastrullen så att du får en vackert rödgul soppa. Tillsätt eventuellt lite grädde.

Häll över soppan i en större kastrull. Om soppan är för tjock, tillsätt en skvätt kall lättmjölk och skumma upp soppan med en stavmixer under uppvärmning.

Receptet finns även med i hans kokbok Niklas smaker som utgavs 2008.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.