Doft och smak

Sesamrullad sashimi med sojasås

| Inga kommentarer

Visst inte riktigt vad jag skulle hitta på med min Salma lax. Ställde frågan på Twitter. Twitter är fantastiskt, ja hela internet och matvärlden.  Anette Roswall svarade på en gång och kom med tips! Jag har hon som Twitterkompis. Alla hjälper alla! Så himla skoj! Hon är iallafall en av tjejerna bakom bloggen Husmorsorna, den andra tjejen heter Emma Hamberg. De har bla släppt boken Fredagsmys – 101 ideer…kolla in deras blogg vettja!

Du behöver:

400 gram fin laxfilé utan ben
0,5 dl blandade sesamfrön (svarta och vita)

Lagen:

0,5 dl soja
3 msk limejuice
2 msk fisksås
röda chilifrukter

Gör så här:

Eftersom du äter den här laxen nästan rå, är det viktigt att fisken varit fryst innan du serverar den. Ta fram din filé ur frysen så att den hinner tina innan du tillreder den. Rulla laxfilén (jag använde salmalax) i sesamfrön. Se till att din stekpanna är ultrahet innan du låter laxfilén säga tjena till pannan på alla sidor i bara några minuter. Skär sedan laxen i tunna, tunna skivor och lägg upp snyggt på ett fat. Blanda alla ingredienser till såsen och servera lax och sås, doppa och ät.

Vansinnigt gott! Salma-laxen måste va bland de bästa laxar jag smakat! Mjäll och fin vet inte hur jag ska beskriva den, bara att den va så toppen god! Bästa biten på laxen men så kostar den ju en slant oxå. Men enligt mig lätt värt det! Testa Salma om ni gillar lax, lätt gravad, lätt rökt. Massor av ideer snurrar runt i min hjärna just nu. Kommer drömma om lax som smälter på tungan i natt!

Receptet kommer ifrån Husmorsornas enkla påskmeny

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.