Doft och smak

Chicken ala Kiev

| 2 kommentarer

Jag sa ju att jag skulle leverera mera mat från ÖST. Denna gång blev det en smörfylld kycklingbomb från Ukraina, Kiev. Oh my god! Riktigt gott! Jag orkade en halv kycklingfile, väldigt mäktigt maträtt blev det. Men mycket uppskattat av gästerna som även fick va med och laga till. Tack Lars!

 

För att göra Kyckling ala Kiev behöver du:

Smör, en rejäl klick!
Citronsaft
Salt
Svartpeppar
1 msk hackad krusbladigpersilja
1 msk hackad gräslök

Vispa ihop smöret med en elvisp, smaka av! Lägg ditt smör på bakplåtspapper och rulla och tvinna ihop till en smällkaramell. Frys ditt smör!

Ta fram kycklingfile, lägg emellan plastfilm och banka ut den platt. Jag ska använda en liten stekpanna nästa gång jag ska platta ut kycklingfile…gör den så tunn du kan. Tag ut ditt smör och skär en stav smör, på längden! De här är ingen smalmat och det är ju därför de här blir så gott, smör e gott! Lägg ditt smör på din kycklingfile, vik in sidorna på din utbankade kyckling över smöret och rulla ihop till en rulle/korv. Låt gärna vila en stund i kyl. Men vi hade ingen tid med de! Vi körde bara på!

Knäpp på fritösen, du behöver ha ungefär 180 grader och fritera sedan din kycklingcroquett tills den fått din färg, håll varm i ugn.

Sedan dubbelpanerar du dem. Först i vetemjöl, sen uppvispat ägg och sedan ned i ströbröd. Sen lägger du ned dem en och en i fritösen. Gör dina croquetter  en efter en och håll dem varma i ugnen. Till serverade jag bara kokt och smörad majs och paprikablandning samt ett gott mos. När ni skär i er Kiev så rinner de varma smöret ut ur korven…nästa gång drar jag i mer örter och vitlök.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.