Doft och smak

Cajun oven fries

| Inga kommentarer

Hade egentligen tänkt grilla ute igårkväll! Den sista grillningen för iår, men de blev så tråkigt väder att grilla i. Tog beslutet att steka kötten inomhus i grillpannan. Köttet som grillades var ICA Selection US Beef Shoulder Clod – en bogbladsstek på 400 g. 2 rejäla skivor som fick ca 3 minuter på varje sida i en mycket het grillpanna med bara salt och peppar som krydda. Köttet va riktigt mört och bra. Precis som allt kött jag köpt ifrån ICA Selection US Beef iår. Ett kött ICA köper in från USA. Köttet kommer enbart från köttrasdjur av sorten Angus och de går ute året om och de får enbart käka gräs och spannmål som foder.

Finns bla i dessa styckdetaljer:

US Beef Top Blade – Fjäderbladsstek/Luffarstek
US Beef Shoulder Clod – Bogbladsstek
US Beef Chuck Roll – Högrev
US Beef Flank Steak – Flankstek
US Beef Sirloin Cap – Rumpstek
US Beef Ribeye – Entrecôte

Åter till Cajun potatisen! Nästa gång så friterar jag min potatis och lägger själva kryddblandningen i en papppåse och rustar och skakar runt fritsen. För de blev lite soggiga i ugnen och inte alls så krispiga som jag ville ha dem! Jag vill helst att mina fries skall klicka av, brytas av. Kanske jag valde fel sorts potatis!? Men smaken va de absolut ingen fel på. Pommes med mer smak kan man säga. Fick verkligen tummen upp av min middagsgäst!

Kryddan du behöver göra för din fries består av:

1/4 tsk timjan
1 tsk paprikapulver
1/4 tsk oregano
1/4 tsk cayennepeppar
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk salt
1/4 tsk socker
1/4 tsk kummin
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökpulver

1/4 tsk Tabasco
1 msk rapsolja

Skräm upp ugnen i ca 200 grader, gör iordningen en ugnsplåt med bakplåtspapper, som du oljar lätt. Eller så friterar du potatisen. Ditt val!
Skär strips av bakpotatis, då får du långa sjyssta fries.

In en liten bunke blandar du sedan ihop alla de torra ingredienserna och oljan samt Tabasco, ifall du vill följa orginal receptet, för över din kryddpasta i en plastpåse och gnugga försiktig in det på dina strips som du lagt ned i påsen. Själv kommer jag tossa runt min friterade fries i den torra kryddmixen nästa gång jag gör dem! Tror de kan bli hur bra som helst då!

Bakas i ugnen i ca 30 – 35 minuter, vänd runt dem efter halva tiden, så de får färg runt om. Servera!

 

Som ni ser blev de för oss, cajunfries, 200 gram grillad bog & en majskolv, lite tillbehör som aioli och ShowMe bbq sauce och andra hotta såser fanns de oxå på bordet att förse sig av! Om vi blev mätta? Svar ja!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.