Doft och smak

Glaskrabba

| 1 kommentar

Glaskrabba, hur coolt va inte de här då!? Visst kostar de smakar det. Runt 40 kronor styck men de va lätt värt det! Frasigt läckert, nästa tripp måste nog bli USA ändå! Ner till södern, Louisiana och New Orleans…jag vill uppleva en riktig crawfish festival ute i en bayou. Jag & swamp people. Sagt det förut men swamp people here i come. Fyller ju 50 år om tio år, då borde jag kunnat spara ihop till en USA resa ha ha ha!

Sett och hört och läst om glaskrabba/softshell crab och haft mina rackare i frysen väntandes på rätt tillfälle och ikväll va de rätt. . Krabban har ett mjukt skal som kan ätas eftersom den precis ömsat och inte riktigt hunnit utveckla ett nytt hårt skal. De är gråa men ändrar färg medans du friterar dem! Ha ha ha man åt rubbet, krispigt och gott! Jag  lovar vilken höjdare! Vi hade även en mild aioli till och heta breadstix till, toast stekt i hetolja och saltade och pepprade med svartpeppar.

Gjorde denna efter ett recept ur tidningen Gourmet nummer 3 2012 recept av Tove Nilsson

 

 

Friterad glaskrabba med Hot Sauce

Här friteras de, men de är även goda att steka med vitlök och persilja.

4−8 personer

• 8 glaskrabbor, vi körde som sagt på 3 stycken!
• 5 dl gräddfil

Panering:

• 6 dl vetemjöl
• ½ tsk paprikapulver
• 2 krm cayennepeppar
• 1 tsk spiskummin
• ½ tsk salt

• 2 liter frityrolja

Till serveringen

• 1 tsk flingsalt
• Louisiana Hot Sauce el tabasco
• citronklyftor

Hetta upp oljan till 180°. Rensa krabborna & doppa dem i gräddfil. Blanda samman mjöl, kryddor och salt till paneringen. Vänd krabborna i mjölblandningen och fritera dem gyllenbruna och krispiga i omgångar.

Strö över flingsalt och servera med citron och Hot Sauce/Tabasco. Eller gör som vi servera den med Panola Cajun Hot Sauce, inte så stark mer vinäger stark än het, men riktigt riktigt god! Passade mycket bra till glaskrabban. Köpte min flaska via Kryddlandet å de blir att beställa fler!

En kommentar

  1. Pingback: Glaskrabba | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.