Doft och smak

Ostbricka

| Inga kommentarer

Satte ihop en ostbricka med ost från stans större snabbköp, ICA Maxi där jag oftast handlar. Tänkte att jag skulle hålla mig inom 200 kronor, men jag kan ha överskjutit litegranna.

Ostarna blev:

Brie från jätteproducenten President. En helt ok ost till ett ok pris!

Tallegio Dop – Italiensk kittost. Mild ost, den här törs alla testa!

Chaumes – en kittost från regionen Pèrigord i västra Frankrike. Chaumes är en mild ost, med nötig smak. en av de mest populära moderna franska ostarna. Våga testa den!

Le Roule – Le Roulé  är en handrullad fransk färskost, tillverkad av pastöriserad komjölk och grädde och smaksatt vitlök och örter. Lätt att tycka om!

Lucifero – en väldigt krämig blåmögelost som är svagt smaksatt med chili.

Manchego – hårdost från Spanien, producerad i regionen La Mancha. Droppa gärna på någon sort balsamvinäger på, jättegott! Liten ostkniv vill du gärna ha till denna hårdost.

Är barn med på partajjet och ska käka, köp gärna hem ni vet de där fyrkantiga små ko-ostarna, perfekta för kids & vuxna! Så att de vågar smaka. De är viktigt att våga smaka, även om de kanske inte faller en på läppen.

Tillbehör blev kex och druvor & päron. Gott att rensa paletten med! Moster Lenas tomatmarmelad, Chili Jam från The SpiceTree, gott med något sött ovanpå brieosten & god salami och marmelad från DUÅ och oliver. DUÅ har en mycket trevlig ostdisk by the way! Dryck till blev denna gång ett jordgubbsvin – alkoholfritt, kanske inte va de bästa valet till ost men what the heck!

Godast på ostbrickan var Chaumes tycker jag! Nästa gång tar jag in lite svårare ostar. Då blir de getost och andra trevligheter. Alla de här ostarna är snälla förutom Lucifero som verkligen stack ut. Trodde faktiskt att den skulle uppskattas minst! Men en person i sällskapet gillade den bäst! Själv gillade jag som sagt Chaumes bäst. Krämig lite mesig, seg och god! Nästa ostbricka kanske jag lägger upp så att jag bara håller mig till ett land tex franskt vin och franska ostar!?

 

Våga köp med er ostar hem, som ni aldrig förut smakat! Visst allt man köper kanske man inte faller för och gillar men tänk vad ni kan missa om ni inte vågar.

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.