Doft och smak

Cajun pizza

| 1 kommentar

Kärt barn har många namn. Fastnade för ordet pizza men tycker själv de är felvisande. De här är ju en paj. Men den är lite annorlunda än de pajer jag är va vid att göra! Innehåller ingen äggstanning alls. Bara cheese,  ja och en del andra saker såklart! Supergod med en cola eller öl till. Salt och lite rökig från baconet. Lite comfort food över hela rätten. Tänker ha den framöver på buffebord, då med någon sås och sallad till.

De du behöver för en paj:

1 gul lök, skivad tunnt
bacon efter smak…stek hur många skivor du tror de behövs…jag körde på 5 – 6 stycken
2 tomater, skivade
salt
svartpeppar
riven cheddarost

Först gör du pajskalet till din paj!

125 gram smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Kör ihop till en deg, använd gärna din hushållsassistent. Tryck ut i pajform och pricka degen med en gaffel. Låt vila i kylen medans ugnen kommer upp till 200 grader. Grädda i ca 20 minuter, så den bli gyllene. Ta ut och låt svalna.

Fyll ditt nu kalla pajskal bottna med de skivade tomaterna, krydda med salt och svartpeppar, strö över ost och gör likadant igen. Överst bryter du ditt stekta bacon i bitar och strösslar över mer riven cheddarost. Gratinera i ca 20 minuter tills osten smält och tomaterna ha släppt vätska. Ta ut pajen och låt svalna på ett galler. Servera pajen ljummen eller kall! Riktigt smidigt att kunna göra pajen iförväg och servera den sedan kall. Vem vill inte ha en bit salt Cajun pizza/paj en bit in på småtimmarna.

En kommentar

  1. Pingback: Cajun pizza | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.