Doft och smak

Tomatsås på en höft för 1 person eller två!

| Inga kommentarer

Du behöver:

1 stor tomat, hackad
1 liten röd lök, finhackad
1 vitlöksklyfta
olivolja
tomatpuré
salt
socker
vitt vin ja en slatt
vatten
Egen kryddblandning som jag gjort tidigare på torkad lök, torkad tomat, salt, torkad persilja.

Värm upp en panna och svetta löken i olivoljan, rör i tomatpuren, en skvätt vitt vin, låt koka ihop krydda med salt och peppar, känn efter hur smaken är. Strö över lite socker, jo tomater(sås) blir godare med lite socker! Strö över lite kryddgrönt, låt sjuda vidare

Köttbullar: 

Köttbullar som blev sådär! Ni får inget recept! Försökte göra snygga små köttbullar av en tub med Salsiccia Falorni! Gick inge vidare hörrni, inge ströbröd hemma! Men de löste jag med några kex som jag pulveriserade och lät svälla. Krydda lite hit och dit! Rullade små kulor, men väl i pannan ville de ju inte bli runda! Del blev ju trekantiga ju! För lös smet antagligen. Så jag tänkte om jag sjuder dem i buljong först, då kanske de behåller formen bättre!? Sagt och gjort…något bättre blev de men inte bra!

Lägg i dina trekantiga köttbullar i tomatsåsen och låt sjuda så de blir varma. Koka pasta enligt anvisning. Häll av vatten och vänd i tomatsås och köttbullar. Servera med lite sjysst Parmesanost och hackad slätbladig persilja och kanske något drag med svartpepparkvarn över! Servera!

Allt kunde ha blivit bättre! Missnöjd! Ja jag vet jag är petig. Nästa gång gör jag på köttfärs, samt ser till att ha tex ströbröd eller vitt bröd hemma.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.