Doft och smak

Egen senap

| Inga kommentarer

2,5 dl Colemans senapspulver
7 msk vetemjöl
1 dl råsocker
1 tsk salt
2 dl kokande vatten, blir den för tjock, tillsätt mer kokande vatten. Jag gillar min senap lös!
2 msk ättika (12 %)
Cayennepeppar, efter smak

Jag la till:

1 msk cognac av god kvalite

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en bunke och tillsätt det kokande vattnet. Rör om med en visp och vispa den helt slät! Smaka av med cayennepeppar.
Häll sedan upp på en burk och låt svalna i kyl. Där kommer den ”mogna” svälla. Min blev väldigt tjock, så jag tillsatte mera kokande vatten och vispade mer, sen åkte den i kylen.

Nästa gång jag gör senap så kommer jag ha i mer socker, mindre ättika. Tycker den allt blev lite vass i smaken (ättikan). Men så kunde jag ju inte låta bli att provsmaka rakt av! Idag strök jag lite av senapen på en skinkbit och banne mig, smaka den inte bättre idag. Hörde på tv4 av Bengt F att grovkorning senap va mindre stark eftersom man inte mortlar sönder senapskornen helt i en grovkorning senap…kanske ska testa att göra en sån nästa år!?

Receptet har jag norpat av Andres Merelaid.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.