Doft och smak

DanSukkers SteviaSugar är ej lämpligt för diabetiker

| 2 kommentarer

Oj ni kommer bli less på mig här i början. Ni vet ju att jag har ju fått diabetes, och jag lovade ju att jag skulle gräva, maila producenter och försöka ha koll på nya produkter. Första niten jag sprang på är STEVIA Sugar från Dan Sukker. Blev glad då jag såg de i butiken, läste STEVIA på paketet. Glad ihågen, tänkte de här blir bra. Ska testa & baka eller göra någon efterätt utan vanligt socker. Men läser noggrannare när jag kommer hem på förpackningen. Blandningsprodukt av socker och sötningsmedel (steviolglykosider)

Nu handlar det inte om några stora pengar, å jag är säker på att fler än jag gått på denna nit! Men snacka om att rida på Steviavågen. De borde kalla denna produkt för lättsocker eller lågkalorisocker och inte skriva ut Stevia med stora bokstäver, helt klart vilseledande. Okej fool me once, shame on you: fool me twice, shame on me.

Mailade DanSukker, nedan ser ni mitt mail till dem och deras svar. Vad säger ni vid första anblicken av deras förpackning?

DanSukkers SteviaSugar

Skulle ni oxå blivit lurade som jag blev? Jag tycker lätt de ska döpa om produkten till lågkalorisocker och varför inte skriva ut socker istället för sugar? Helt klart tycker jag de rider på steviavågen. Å sen skriver de i sitt mail till mig att innehållsförteckningen är viktig, lite som ett fuck off till mig att jag inte läste ordentligt på förpackningen! Men de är helt okej att ha vilseledande förpackningar! För de tycker jag det här är! Dåligt! De här paketet ger jag bort eller så snör jag de i sophinken. Producenten RealStevia har redan uppmärksammat mig på Twitter och deras RIKTIGA Stevia är nu på väg till mig.

To: Konsumentkontakt
Subject: Vilseledande förpackningstext

Hej

Nybliven diabetiker. Är er SteviaSugar verkligen en produkt som en diabetiker kan använda? Känns tyvärr som om ni rider på Steviavågen. Stor logga på er förpackning där ni skriver SteviaSugar! Kommer hem med ett paket och smakar…och läser de finstilta! Uppblandad med socker! Trist känner mig lite lurad som bara läste STEVIA.

Tycker inte produkten ska skylta så stort med STEVIA utan kanske döpa om de till lågkalorisocker gjort på/med Stevia. Eller Stevia sötad med socker! Är rädd jag inte kommer kunna använda denna produkt såsom jag hade hoppats på! Verkligen synd för vanligt socker då piper ju mitt blodsocker iväg sky high.

mvh

Matias Zakrisson

Hej!

Beklagar att du av misstag köpt vårt SteviaSocker. Nej, detta är ingen produkt för diabetiker, det är en, som du nämner, lågkaloriprodukt för alla de som vill hålla igen lite på sockerkalorierna. Det finns gott om rena steviaprodukter på marknaden, dock, vad vi vet, inte mer än vår blandade produkt för alla andra. Vi tycker att vi är tydliga i att det är en blandprodukt eftersom den heter SteviaSugar och i innehållsdeklarationen skriver vi socker och sötningsmedel (steviaglykosider). Innehållsdeklarationer är viktiga.

Med vänlig hälsning/Yours sincerely

Lill Wennberth-Jönsson
Marketing/Consumer Contact

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.