Doft och smak

Rostbiffsbakelse

| Inga kommentarer

Hittade denna matbakelse på nätet. Men väljer att skriva om receptet, då de va klurigt skrivet! En matbakelse som liknar en portions smörgåstårta, fast den är enkel, innehåller inte alltför många ingredienser. Matig & god! Vi käkade den som en trevlig liten lätt lunch. De funka kanon!

Matbakelse

Till ett gäng bakelser behöver du:

formfranska, köp på dig en Rasker eller va de heter, de går åt bra många skivor!
Creme fraiche
Philadelphiaost
gräslök, jag körde på fryst färdighackad
franska örter, jag valde att köra med Knorrs, de blev lite för salt!
rostbiff
pepparrot, riven. Jag körde med pepparrot från tub. Dock inte pepparrotsvisp!

Matig bakelse

 

I en bunke kör du ihop en halv burk creme fraiche & en halv ask Philedelpiaost, salt och svartpeppar. Vi kallar den för röra 1! I den andra bunken kör vevar du ihop, resten av creme fraichen och Philadelphiaosten och tillsätter riven pepparrot, du får smaka av samt salta och peppra. Såklart kallar vi denna för röra 2. De blev inte så rörigt va?

Stansa ut 3 lagomt stora bröd rundlar, de behövs tre franskskivor till varje bakelse! Använd dig av en utstickare eller ett glas för att få till sjyssta cirklar!

I bottenlagret, bredde jag först röra 1 och la sedan på ett bröd och ovanpå la jag en skiva rostbiff och ovanpå den strök jag röra två, avsluta sen med bröd. Gör likadant med alla bakelser. Håll nu i bakelserna och stryk på av röra 1 runt om så de täcker. Rulla sedan kanten du just bestruckit i gräslök och den franska örtblandningen, låt gärna vila över natten i kylen under plastfilm. Garnera bakelsen med rostbiff och tomat.

Servera!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.