Doft och smak

Himmelsk röra

| Inga kommentarer

Summertime and the living is easy! Eller är de så enkelt för en diabetiker om man vill käka glass en varm sommardag? På pinnglass fronten har jag inte hittat en enda lightglass/utan socker! Men så hittade jag detta glassföretag Alvestaglass och de har flera sorters Steviasötad glass och den är dessutom laktosfri. De har även vanlig glass för er som inte är diabetiker eller kör LCHF. Har redan hunnit testa saltlakrits och vanilj, å nu i helgen testade jag och mina vänner Himmelsk röra. Nu är ju de här inte pinnglass heller men häftigt att de finns så många olika kulglassorter iallafall!

Himmelsk röra

Otroligt att de har så många olika smaker med Steviasötadglass och denna Himmelska röra gjorde minnsan inte bort sig. En glass med smörkolasmak och i glassen är de lager av chokladsås! Vilken glass, de smakar verkligen mer! Jag tror de här är den bästa sorten som jag smakat av de Steviasötade glassarna från Alvestaglass, ja tätt följd av saltlakritsglassen. Jepp har dem bägge i frysen, båda sorterna! Nästa gång testar jag Chokladbomb. Säljs i små byttor på 450 ml.

Glasskula från Alvestaglass

Alvestglass har 3 olika ”steg” i sina glassar

Sockerfria glassar:

gammeldags vanilj och choklad

sen kommer Steviasötadeglassen och den kommer i smakerna:

Saltlakrits, Vaniljdröm, Chokladbomb och Himmelsk röra

Tredje snäppet är glass med mindre socker i:

och de smakerna är Blåbärsdröm, Kaffe Frappe, Cocobello och Zabaione

Testade även sockerfria kakor från Tyska Coppenrath som bakat kakor sedan 1825. De är sötade med maltitol, erytrithol och isomalt. Så ät inte för många! Smaken tjaa den va väldigt lam. Nu är jag ju sjuk men jag kände ingen smörsmak. Antgligen inte bakade med äkta smör! Men som pynt att sticka ned i en efterätt funkar de ju bra!

Butter Cookies

Å bra att de finns sådana hära produkter för diabetiker som är superkänsliga och absolut inte kan eller vill ”fuska”

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.