Doft och smak

Frukost för en diabetiker

| Inga kommentarer

Oj de här med frukost är svårt som diabetiker! Försöker undvika mjukt bröd så mycket jag bara kan. Är ju egentligen en limp & Oboykille. Men fått in lite nya frukost vanor! Vissa dagar blir de LCHF frukost ala stekt bacon och ägg andra dagar kör jag med lättyoghurt och lite müsli från Paulun, riktigt god! Om än rejält dyrare än vanliga flingor. Har fått ett recept på egen müsli som jag ska göra framöver, en egen granola! Men just den här, Paulúns supermüsli blåbär vanilj är riktigt god och den innehåller inget tillsatt socker. Den innehåller bla puffad quinoa, pumpafrön, krispiga fullkornsflingor, de fyra sädesslagen, blåbär och vanilj.

De bara skriker ut nyttigheter! Trodde aldrig jag skulle bli kompis med sån här ”nyttig” müsli. Älskar att den innehåller pumpafrön! Nyfunnen favorit! Förpackningen har en praktisk hällpip! Förpackningen innehåller 500 gram müsli och räcker ganska länge i mitt 1 persons hushåll och kostar runt 50 lappen. I min egna granola som jag ska göra, ska de ingå pumpafrö, gojibär och torkade blåbär samt  fiberhavregryn mm…tror den kan bli minst lika bra och bra mycket billigare att framställa!

Pauluns super muesli

Sen ibland tillför jag lite sötma i form av agavesirap! Onödigt tycker säkert en del. Men de tycker inte jag! Agavesirap kommer från Mexico, Jalisco (merparten kommer just därifrån) Den framställs av Agave, blå agave eller ölagave. Förenklat:  Den utvinns ur saven från en mexikansk kaktus. Jag tänker inte gå in på processen för att framställa sirapen. Agavesirapen är rejält söt, 40 – 60%  sötare än vanligt socker men! Påverkar inte ditt socker nämnvärt mycket…iaf inte för mig. Men så ringlar jag bara lite ovanpå min frukostmüsli. Sirapen har lågt GI värde och kallas även för GI sirap och för agavenektar eller agavekoncentrat. Även lämplig för veganer! Kommer försöka baka på den framöver!

Agavesirap

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.