Doft och smak

Liqurice and herbs och Natural Umami från Santa Maria

| 1 kommentar

Santa Mariasläpper ju lite nya kryddblandningar då & då. Å jag är inte sen att testa! Natural Umami och Licorice and herbs ingår i Santa Marias lite lyxigare familj more.
Det är 2 sorter som jag velat testa länge. Vi börjar med!

Liqurice & herbs

Jag är ju galen i lakrits å nu finns det en lakritskrydda! Ska bli spännande att testa den framöver! På sin hemsida skriver Santa Maria att du kan pigga upp maträtter såsom grönsaker, vilt och nötkött. Släktingar till lakrits är anis och fänkål som ofta förekommer i matlagning och även i bak.

Hmmm tål att funderas på. Fisksoppa kryddad med Liqurice & herbs kanske? Kryddat hårdbröd! Innehåller bla salt, rostad lök, rostad vitlök, rosmarin, timjan lakritsrotextrakt, svartpeppar. Allergen info: innehåller Gluten och soja/baljväxter

Natural Umami


Vad är umami som alla snackar om?
Umami är den femte grundsmaken och ger en rundare, fylligare och mustigare smak. Umami finns naturligt i till exempel svamp, lök och sojasås. Ordet Umami är japanskt och betyder välsmakande eller god/färsk smak. God till allt om man får tro Santa Maria!

Jag kommer testa den i någon köttfärsrätt, tex köttfärssås eller göra en egen tomatketchup som de tipsar om allt efter deras recept. Jo jag tog ett Santa Maria inspirations recepthäfte.

Natural Umami innehåller tomat, lök, sojasåspulver, vitlök, fisksåspulver, champinjon, svartpeppar, citronjuicepulver & cayennepeppar. Allergen info: innehåller fisk, gluten och soja/baljväxter!

De finns rejält många av dessa lite mer vågade kryddblandningar ute i handeln med gladare etikett och silverhatt ja hela 13 olika sorter, såsom mango curry, durban curry, triple peppar, orange pepper, cacao chili, pasta basilico, wasabi sesame mfl. Ni kan kika in på Santa Marias hemsida och se hela deras sortimentet där och inspireras!

 

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.