Doft och smak

Rosa drakfruktsdrink

| 2 kommentarer

Där i disken ligger den, en otroligt dyr och faktiskt lite märklig frukt, lite som en stor rosa kotte! 35 kronor tror jag att jag betalade för den, men nu ska vi ju göra en sirap på den, så den räcker lix ändå till många drinkar, jag skriver drinkar. Här väljer man själv om man vill tillsätta alkohol eller köra den helt nykter. Drakfrukten, dragonfruit eller som den egentligen heter Pitahaya (skogskaktus, Hyloce´reus unda´tus,  familj kaktusväxter) och den odlas bla i Vietnam.

Skala av de yttersta på drakfrukten, men se upp du vill behålla de rosa fruktköttet, det är det som senare gör färgen. Skär i bitar och lägg i mixerkanna, tillsammans med honung och pressad juice från lime. Kör igång mixern och mixa allt slätt.


1 drakfrukt
1/2 dl flytande honung
saften från 3 pressad limefrukter

Rosa drakfruktsdrink

Välj ett highballglas eller något annan fint glas. Spill i lite av din drakfruktsirap, toppa med is. Fyll på med kolsyratvatten så har du en lemonad. Så testade jag den i helgen men tänker nästa gång köra med lite fruktsoda och vodka och göra om den till drink. Min is tog tyvärr slut annars hade jag toppat med ännu mera is på toppen av drinken. Men övning ger färdighet och jag behöver både öva och planera inför matlagning och fotografering och dukning, mycket att hålla koll på när man är ensam!

Original receptet kommer ifrån boken Soda, lemonade och snacks av sommeliern, kock och matskribenten Lisa Nilsson och drinkreceptet finns även med i senaste numret av Mat & Vänner nummer 2 2014  det va där jag hittade det. Servera gärna med friterad matbanan som du efter friteringen strör lite salt över! Längar efter varma sommarkvällar med en eller två drinkar på baksidan de ska bli najs!

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.