Doft och smak

Asiatisksallad som har allt! Sötma, sälta, crunch och litet chilibett

| 3 kommentarer

En härlig sallad som hämtar sina smaker ifrån Asien. En sallad med både, sälta och sötma och ett litet bett ifrån chili. Absolut inte stark! Men vilka smaker! De här är läckert! Fräscht och sunt och ja fantastiskt gott! Riktigt Matias mat! Jättenöjd med maträtten. Är ju inte killen som gorillabankar mig på bröstet, men ikväll gör jag de! Även om de inte är mitt eget recept så puschar jag verkligen för detta recept!

Ni kanske tycker de låter mycket med 1 dl soja i marinaden, men den är såå god så ni kommer vilja ha mer av den! Å de ska va Japansk soja, inte Kinesisk til denna sallad!
Å fuska inte! Köp färsk ingefära, använd inte pulver! Välj noga ut din frukt. Jag i all hast kastade ett öga in i kylen. Ah mango har jag å sen stack jag och handlade resten jag behövde, men sen när jag skulle skrida till verket och tärna mangon såg jag ju att den va tokigt övermogen, den hade självdött i min kyl. Så de blev en tripp till!

Du behöver följande för 4 portioner:

1 kilo MSC märkta räkor – jo de är viktigt!
1 gurka
1/2 tsk salt
1 stor mogen mango
2 mogna avacador
1 salladslök
150 gram blandad sallad
100 gram böngroddar
sesamfrön

Marinad:

1 röd chili, tex spansk peppar
1 dl Japansk soja, gärna Tamari soja
2 msk pressad limejuice
2 tsk riven ingefära
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk strösocker
1/2 tsk sesamolja

Kör schema!

Börja med marinaden! Kärna ur och finchacka chilin, lägg i skål och blanda i övriga ingredienserna, rör så att strösockret löser sig.

Skala räkorna och lägg dem att marinera i marinaden, ställ kallt i kyl.

Ansa och finstrimla gurkan på längden. Blanda den med saltet och låt den sedan vätska ur i ett durkslag.

Skala och kärna ur mangon och avacadon. Skär i lämpliga bitar. Ansa och slanta salladslöken i fina tunna skivor.

Fördela salladen på sjyssta tallrikar och fördela mangon, avacado, gurka och böngroddar. Toppa med räkor, slå marinaden över salladen och strössla sedan över rostade sesamfrön.

Servera genast!

Receptet (Anna Wendt) kommer ifrån Allt om Mat nummer 5 2014 och jag tycker faktiskt mina bilder blev bättre än deras, inte lika tjejiga ha ha! Ny gorillabankning!

3 kommentarer

  1. Pingback: Fürst von Metternich | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.