Doft och smak

Fürst von Metternich

| Inga kommentarer

Pang på! Här kommer det lite bubbelreklam! Eller reklam och reklam, mer ett tips ifall ni gillar ”bubbel” nä det är inte champagne utan det är en mousserande Riesling Sekt ifrån Furst von Metternich!

IMGP0743
Fürst von Metternich den marknadsledande i premiumsegmentet av mousserande Sekt i Tyskland. Ingen skitdryck alltså!

Smakade på vinet redan förra året på MartinServera mässan i Umeå. Då fanns den ännu inte i handeln för oss vanliga.
Men eftersom jag smakade den där och gillade den så tog jag oxå lite info om vinet och vem som man kunde beställa den ifrån.
Å de gjorde jag, beställde 2 flaskor a 89 kronor styck ifrån Systembolaget, artikelnummer  77962 och  vinet har en alkoholstyrka på 12,5 % om det kan va roande fakta!

IMGP0744

Vinet har en ljust gul färg. Har bra och pigga, lätta bubblor. Ha! Se ni! Där ordbajsade jag lite! Skriver kort och gott att vinet är gott och lättdrucket. Vi drack det utan mat denna gång, men vinet kommer nog till sin rätt med lite sälta ifrån mat eller snittar och det kommer passa utmärkt till skaldjur & fiskrätter, men även till asiatisk mat med lite hetta och kanske frukt! Vinet luktar gott och jag som inte är någon vinkännare tycker att det va lättdrucket, inte surt eller så! Ha gärna en flaska hemma på lut ifall ni vill fira lite festligare någonkväll!

Ska komponera någon asiatisk sallad med frukt och räkor i och då kommer jag såklart hälla upp vinet i glaset på bilden och arrangera. Det hann jag inte med denna gång. Tanken va att dels tipsa om vinet samt ha ett recept till att tipsa om, kika här för ett recepttips som jag kan tro funka bra med vinet! Så där har ni det tipset på asiatisk mat som kan passa till, håll tillgodo!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.