Doft och smak

The Lone Star Migos ala Homestate

| 1 kommentar

Vad fantastiskt det är med Instagram, att kunna följa kockar och foodtrucks och mästerkonditorer! Å få ideèr! Jag är ju som svag för street-food. Så den här gången fastnade mina ögon på Homestates Instagramflöde. Där de lagade till något som kallas för
The Lone Star Migas! Å vad är det tänker ni nu va? Jag hade aldrig sett något liknande eller käkat något liknande! Å jag feg för att prova på nytt? Svar nej, inte när det kommer till käk. Då är jag rätt modig!

IMGP3072

Du behöver följande ingredienser till en mäktig Migos

Körde såklart en härmapa på Homestate version, men med vissa ändringar.

Ugnsstekte en halvkyckling och strimlade den i strimlor, riva isär funkar det med! Å du använder inte hela kycklingen!
stekte även upp hamburgare ifrån frysen och strimlade dem. Egentligen ropade receptet efter pulled beef…men jag snåla!
Tortilla chips
4 ägg
Skvätt grädde
riven ost
salt och peppar
2 röda chilifrukter, ja det där vanliga ni hittar på affärn!
en dash av het chilisås! Gärna en het rackare!

Pico de Gallo

3 – 4 tomater skurna i bitar, ta bort kärnhuset. Annars blir salladen för blöt!
rejält med hackad koriander
1/2 gul lök, det funkar med röd med! För det var vad jag hade hemma!
lite raps olja, en liten dutt
salt
svartpeppar

Knäpp på plattan och använd en stekpanna, en som du kommer överens med! Knäck 4 ägg, tillsätt grädde eller mjölk och vispa ihop det samma lite lätt, krydda och just när den håller på att scrambla ihop till en äggröra, så drar du i riven ost och din tortillachips! Av från spisen! Ju krämigare destå godare!

Hur du bygger min Migos

Ta valfri tallrik eller skål, jag har spart lite kartonger för jag är ju så totalt supernördig! Men bottna med äggröran, toppa med ditt rivna kött, strö över lite riven ost, toppa med din goda Pico de Gallo och lägg på några fler spröda tortillachips, och kanske en liten dutt av någon svalkande sås! Beroende på hur stark du gjorde din scrambled eggs! Sprinkla gärna över lite hackad lök av någon form.

IMGP3076

Mäktigt och gott! Här ska exprimenteras! Kanske Migos med rökt sik? Snacka om fusion! Vet inte om de är middag över there, men jag lutar åt rejäl brunch! Kanske för att omelett eller skrammlade ägg är frulle för mig!?!

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.