Doft och smak

UGH, UGH UGH, UGH, UGH, UGH

| Inga kommentarer

 Nä jag har inte fått frispel! Fast man kan ju tro det om man läser blogginläggets överskrift! 

Köpt på mig tre nya kryddor signerade Erik Brännström. Å ba så ni vet! Är varken sponsrad av Erik eller Kryddlandet! Nu vet ni det! Erik ni vet han känd från tv, han som ibland slänger köttstycken rakt på glödbädden och grillar caveman style. Släppt kokboken Street Taste och figurerar på Go’kväll på Svt då å då. Han har släppt 3 nya kryddburkar.

Förra svängen kryddor heter Vild, Vildare och Helvild. Jag har köpt burken som heter Vildare av dem och den va toppen tycker jag. Den innehåller bla brännässla, timjan och mald karljohansvamp och enbär bara för att nämna några av de lite annorlunda och roliga ingredienserna som ingår i kryddmixen. Temat på kryddorna drar åt de vilda tänker jag!
För brännässla, enbär, karljohan är ju verkligen skog för mig och jag tänker kryddserien funkar kalas med tex älg eller ren om man har tillgång till det.
 

 

Fick meddelande av Erik att han släppt ytterligare 3 nya kryddburkar. Så jag beställde alla 3 som kul-klapp till mig själv! UGH, UGH, UGH och UGH, UGH, UGH.

Ugh innehåller en ljus härlig grillkrydda med riktigt grill-vänliga smaker som tellicherry, tomat och spiskummin och passar till det mesta du tänker dig går att grilla.   

Jag tänker grillad hel kyckling! Antingen Spatchcook eller beercan chicken!
 

UGH, UGH är laddad med umami och smakförhöjande kryddor – som karljohansvamp, tomat och lite socker. UGH UGH går att använda till allt och ger det där lilla extra. 

Tror jag kommer testa den i en vegetarisk soppa! Eller i en pastagratäng med trevlig mince, argh tänker på engelska mest hela tiden. Färs ska de ju stå. Å här får vi se om de blir vegfärs eller köttfärs! Eller ska jag våga slänga en köttbit på glöden jag med?
 

UGH, UGH, UGH är en flingsaltblandning. Den innehåller kryddor som passar mycket bra ihop med krispigt salt. Förutom salt innehåller den bland annat korianderblad och persilja, utöver det vackra torkade blomblad från ringblomma och blåklint.  

 

Vid skrivande stund den enda av UGH UGH burkarna jag hunnit med å testa hittills!  Jag rullade mitt stekta lamm i kryddan och de blev både vackert och ljuvligt gott. Ringblomman och Blåklinten kanske inte smakar så mycket mycket i sig, men de tillför något trevligt för ögat! Å man äter ju med ögonen!

Burkarna är på 275 gram och har ett bra lock som har både ströare och ett större gap om du vill va ohull! Kostar 99 kronor per burk. Klart prisvärt tycker jag! Kryddan säljs via Kryddlandet eller via Eriks hemsida. 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.