Doft och smak

Volcano roll med sparris och lax

| 2 kommentarer

Såg en volcano roll på nätet och Googla runt på dem. Fann någon kanonfin bild på en volcano roll ifrån Thailand med otroligt sjysst upplägg! Där såg de ut att ha sparris i rullen så jag bestämde mig, ikväll gör jag sushi! De flesta rullar jag sett har tonfisk utan på som rock! Men nu testar jag lax då jag har Salma hemma. Ser nu när jag riktigt eyeballat bilden att de inte är sparris utan att de nog är hel vårlök i deras rulle. Å de har någon topping på sina som jag utesluter denna gång. Kanske rom!?! Men ikväll testar med sparris, lax å ”krabba”

I min rulle är det

Snabbkokt grön sparris från frysen, jag lät de få kokhett vatten på sig i 1 minut, sedan kylde jag dem! Man vill gärna ha lite krisp i dem.
gurkstav (gör er av med kärnhuset)
krabbröra alt surinami sticks
paprika
nori ark
svarta och vita sesamfrön, en nödvändigt då laxen ändå täcker de mesta de.

Krabbröra

1 burk krabba alt surinamisticks (jag slöa till och körde på sticks)
majonnäs
salt o svartpeppar

Ta lite majonnäs till den väl avrunna krabban, röran ska va rätt fast.

Volcanosås (magma-sås)

Hellmans mayo
Sriracha

Rör ihop och smaka av, den ska bita ifrån!

Hur du bygger din rulle med ris & nori går jag in på här! Klä din rulle med tunt skuren salma lax, som du sedan sotar med hjälp av eld! Här skedde de med eld på burk från Biltema! Flame on motherfuckers! Elda din lax med en brännare, men se upp med skärbrädan! Min fick lite brännskador, men inget som går att slipa bort! Ringla över din magma-sås & servera genast!

Bland de bättre sushi jag åstakommit hemmavid! Snyggt och fantastiskt gott!

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.